Istraživanje o dostupnosti i kvaliteti parkirališta u turističkim destinacijama

Prema istraživanju TOMAS Ljeto 2017 “Stavovi i potrošnja turista u Hrvatskoj” čak 78% gostiju u Hrvatsku dolazi automobilom što jasno pokazuje da smo i dalje primarno destinacija u koju...

Prema istraživanju TOMAS Ljeto 2017 “Stavovi i potrošnja turista u Hrvatskoj” čak 78% gostiju u Hrvatsku dolazi automobilom što jasno pokazuje da smo i dalje primarno destinacija u koju se dolazi automobilom.

Sukladno tome, postavlja se pitanje, raspolažu li i imaju li dovoljno parking mjesta naše turističke destinacije? Je l’ ipak, turisti negdje moraju i parkirati svoje limene ljubimce, zar ne?

To si je pitanje postavila i studentica Slavica Vinko Štajdohar, Sveučilišta Sjever, koja je za potrebe izrade diplomskog rada radi istraživanje o dostupnosti i kvaliteti parkirališta u turističkim destinacijama

U svrhu prikupljanja podataka o dostupnosti i kvaliteti parkirališta u turističkim destinacijama napravila je online anketu, te poziva sve da se uključe u istraživanje. “Diplomski rad mi se bazira na temu dostupnosti i kvaliteti parkirališta u turističkim destinacijama. Potrebno je istražiti javno mišljenje, definirati probleme i ponuditi rješenja, koja planiram kroz diplomski rad obraditi i obraniti. To je problem koji se općenito javlja  u urbanim sredinama, no kako smo turistička zemlja i mnoga manja naselja sve više se bore s tim problem koji bi voljela istražiti. U tu svrhu sam pokrenula ovo istraživanje i planiram prikupiti uzorak od najmanje 500 ili više ispitanika kako bi ovo preraslo u ozbiljniju studiju” ističe Slavica Vinko Štajdohar.

Odvojite nekoliko minuta za ispunjavanjem ovog anketnog upitnika, koje se tiče jako važne teme za turizm i rzvoj turističkih destinacija.

Anketa je anonimna, a vaši odgovori pomoći će autorici kako bi saznala je li zadovoljavanje potražnje za parkirnim mjestima jednako značajno i važno kao što su to i turističke usluge koje koristite u turističkoj destinaciji. 

UKLJUČITE SE / ANKETA Istraživanje o dostupnosti i kvaliteti parkirališta u turističkim destinacijama

Uskoro na HrTurizam.hr

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN