unwto tracker

Svjetska turistička organizacija pokrenula program za praćenje oporavka turizma

Kako sve veći broj zemalja širom svijeta ublažava ograničenja putovanja, Svjetska turistička organizacija (UNWTO) pokrenula je novi program za praćenje oporavka turizma – Tourism Recovery Tracker, kao podršku globalnom...

Kako sve veći broj zemalja širom svijeta ublažava ograničenja putovanja, Svjetska turistička organizacija (UNWTO) pokrenula je novi program za praćenje oporavka turizma – Tourism Recovery Tracker, kao podršku globalnom turizmu.

Opsežna nadzorna ploča za turizam rezultat je partnerstva međunarodnih organizacija i privatnog sektora, pokriva ključne pokazatelje turističke uspješnosti po mjesecima, regijama i podregijama, te omogućava usporedbu oporavka sektora u cijelom svijetu i industrijama u stvarnom vremenu.

“Tracker” prikuplja sve relevantne podatke pružajući vladama i privatnim poduzećima mogućnost praćenja oporavka turizma na globalnoj i regionalnoj razini, zajedno s informacijama o glavnim destinacijama za međunarodni turizam.

unwto tracker

Tako se na jednom mjestu mogu pronaći podaci o međunarodnim dolascima turista, kapacitetu sjedala na međunarodnim i domaćim zračnim linijama, rezervacijama zrakoplovnih putovanja, pretraživanju i rezervacijama hotela, stopama popunjenosti i potražnja za kratkoročnim najmovima.

UNWTO-ov Tourism Recovery Tracker dostupan je besplatno i zajednički je napor skupine partnera, uključujući Međunarodnu organizaciju civilnog zrakoplovstva (ICAO), ForwardKeys, STR, Sojern i AIRDNA.

Prema najnovijim podacima Svjetske turističke organizacije, veliki pad potražnje za međunarodnim putovanjima tijekom prvih šest mjeseci ove godine doveo je do gubitka od čak 440 milijuna međunarodnih dolazaka i oko 460 milijardi američkih dolara prihoda od međunarodnog turizma. To je otprilike pet puta veći gubitak u prihodima od međunarodnog turizma od onog zabilježenog 2009. godine usred globalne financijske krize.

Izvor: UNWTO

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN