Usvojena strategija razvoja turizma na području općine Vižinada-Visinada

Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Vižinada-Visinada usvojen je Strateški plan razvoja turizma na području općine Vižinada-Visinada u razdoblju od 2018.-2025. godine. Također, usvojena je i Strateška procjena utjecaja...

Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Vižinada-Visinada usvojen je Strateški plan razvoja turizma na području općine Vižinada-Visinada u razdoblju od 2018.-2025. godine.

Također, usvojena je i Strateška procjena utjecaja na okoliš navedenog dokumenta, koja je pokazala kako isti neće imati znatnijih utjecaja na sastavnice okoliša.

Strategijom razvoja turizma želimo definirati smjernice budućeg razvoja s konkretnim mjerama, a čiji je cilj povećanje broja posjetitelja kroz podizanje kvalitete sadržaja, stvaranje nove turističke ponude i povezivanje svih dionika, čime bi se utjecalo na povećanje ukupnih benefita za cjelokupnu destinaciju” izjavio je načelnik Marko Ferenac pritom naglašavajući kako je fokus bio na kvaliteti, a ne na kvantiteti.

U samu izradu strategije bili su uključeni brojni građani, obrtnici, OPG-ovi, odnosno osobe koje su na bilo koji način povezane s turističkom djelatnošću na području općine Vižinada-Visinada, a istu je izradila tvrtka Key Consulting d.o.o. iz Poreča.

Nažalost, za sada strategija razvoja turizma na području općine Vižinada-Visinada nije javno dostupna, no iskreno se nadamo kako će ugledati svjetlo dana za širu javnost, kako bi se svi mogli uskladiti s istom i biti upoznati u kojem smjeru će se razvijati Vižinada-Visinada kao turistička destinacija.

Foto: TZ Vižinada

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN