Uvedena nova kružna brodska linija u šibenskom zaljevu

Pilot projekt Grada Šibenika koji kružnom brodskom linijom povezuje važne interesne točke u šibenskom zaljevu: Mandalinu, šibensku rivu kod Autobusnog kolodvora i topova te Martinsku, prigrljen je od strane...

Pilot projekt Grada Šibenika koji kružnom brodskom linijom povezuje važne interesne točke u šibenskom zaljevu: Mandalinu, šibensku rivu kod Autobusnog kolodvora i topova te Martinsku, prigrljen je od strane Šibenčana te se pokazao i kao odlična nadopuna trenutnoj turističkoj ponudi grada.

Nakon prvog testnog tjedna i monitoringa, promijenjen je raspored vožnje pa od utorka, 16. srpnja 2019., prvi brod kreće u 8 sati i to s Autobusnog kolodvora, umjesto prijašnje polazišne točke, Mandaline.

Grad Šibenik je prije tjedan dana započeo s realizacijom pilot projekta koji za cilj ima promicanje multimodalnosti putnika na području grada povezujući različite interesne točke u šibenskom zaljevu te predstavljanje brodskog prijevoza kao učinkovite i efikasne dopune drugim oblicima prometovanja gradom. Novi projekt se, nakon prvih tjedan dana, pokazao kao pun pogodak te je izazvao brojne pozitivne reakcije kod sugrađana kod kojih, osim praktičnih benefita, ova brodska tura ima i dozu emotivne vrijednosti, podsjećajući ih na stara vremena kada im je Martinska bilo omiljeno kupalište.

Osluškujući bilo korisnika ovog alternativnog prijevoza i vodeći računa prvenstveno o njihovim interesima, brodska tura od utorka, 16. srpnja 2019., kreće s novim rasporedom i to u 8 sati s Autobusnog kolodvora prema Mandalini, zatim put šibenske rive kod topova i konačno na Martinsku pa istom rutom natrag.

Brod ‘Avalon’ ima kapacitet od 40 sjedećih mjesta, a na njemu možete kupiti i osvježavajuće piće.  Po završetku pilot projekta izradit će se izvješće o provedenim aktivnostima na temelju čega će se utvrditi potražnja za ovakvom vrstom prijevoza na području grada, a projekt će se provoditi do 2. rujna 2019. godine.

Brodska linija vozi šest puta dnevno, od ponedjeljka do nedjelje, sedam dana u tjednu prema utvrđenom rasporedu. Cijena povratne karte iznosi simboličnih 10 kuna, a može se kupiti na brodu. Po završetku pilot-projekta izradit će se izvješće o provedenim aktivnostima na temelju čega će se utvrditi potražnja za ovakvom vrstom prijevoza na području grada, a projekt će se provoditi do 2. rujna 2019. godine“, izjavili su iz šibenske gradske uprave za Lokalni.hr.

Izvor / foto: Grad Šibenik; Lokalni.hr

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN