Valamar najavio investicijski ciklus u Rapcu

Valamar Riviera, nakon izvrsnih rezultata poslovanja u 2015. godini, najavio je daljnja ulaganja u Family Life Bellevue Resort u Rapcu. Prema revidiranim rezultatima poslovanja za 2015. godinu, Valamar Riviera...
2011 Rabac Beach

Valamar Riviera, nakon izvrsnih rezultata poslovanja u 2015. godini, najavio je daljnja ulaganja u Family Life Bellevue Resort u Rapcu.
Prema revidiranim rezultatima poslovanja za 2015. godinu, Valamar Riviera d.d. ostvarila je ukupne konsolidirane poslovne prihode u iznosu od 1.294 milijuna kuna, što je povećanje od 18%, odnosno 197 milijuna kuna u odnosu na 2014. godinu.

Valamar Riviera u prošloj godini ostvarila je EBITDA-u (dobit prije kamata i amortizacije) u iznosu od 423 milijuna kuna, zabilježivši time porast od 49 posto, odnosno 139 milijuna kuna više u odnosu na prethodnu godinu. Na razini Valamara najjači rast prihoda od čak 24 posto ostvaren je u segmentu hotela i ljetovališta od 4* i 5* što je u najvećoj mjeri rezultat uspješne realizacije značajnih ulaganja u repozicioniranje portfelja u više kategorije u proteklih nekoliko godina.

Na sjednici Nadzornog odbora Valamar Rivijere odobrena je investicija od 196 milijuna kuna u Family Life Bellevue Resort u Rapcu, čije se otvorenje planira 2017. godine. Plan je ovim ualaganjem podići kvalitetu i broj smještajnih jedinica od 4*, te kreirati novi vodene, obiteljske, ugostiteljske i sportske sadržaje. Nadzorni odbor također je odobrio potpisivanje ugovora o trogodišnjoj poslovnoj suradnji s vodećim svjetskim turističkim operatorima TUI Northern Europe, TUI UK i TUI Nordic Holding, u sklopu koje bi Family Life Bellevue Resort u Rapcu 2017. godine postao prvi TUI Family Life brend u Hrvatskoj.

Projekt Family Life Bellevue Resort dio je strateškog razvojnog plana destinacije Rabac u jednu od vodećih odmorišnih destinacija u Hrvatskoj. Valamar Riviera u destinaciju Rabac do 2018. godine planira uložiti ukupno 430 milijuna kuna s ciljem repozicioniranja portfelja na 4* i stvaranja ponude i doživljaja visoke dodane vrijednosti.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN