Valamar otvorio Centralnu kuhinju i distributivni centar vrijedan 29 milijuna kuna

Valamar Riviera otvorila je jedinstvenu Centralnu kuhinju u Vinežu kraj Labina koju čini najveći proizvodni pogon i distributivni centar u funkciji hotela i ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj. U ovaj...

Valamar Riviera otvorila je jedinstvenu Centralnu kuhinju u Vinežu kraj Labina koju čini najveći proizvodni pogon i distributivni centar u funkciji hotela i ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj.

U ovaj inovativni projekt, koji će osigurati opskrbu čak dvadesetak Valamar hotela i devet kampova s pripadajućim ugostiteljskim objektima za destinacije Poreč, Rabac i Krk, Valamar je protekle zime investirao oko 29 milijuna kuna.

Centralna kuhinja Vinež u svibnju je postala i okosnica Valamarovog novog projekta Valfresco Direkt, online trgovine koja na jednom mjestu okuplja lokalne proizvođače vina, maslinovih ulja, svježeg voća i povrća, mesa i ribe, s dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji zdravih i kvalitetnih namirnica.

Centralna kuhinja i distributivni centar Vinež je središnje mjesto za otkup i obradu svježih domaćih namirnica, a vrši se i priprema gotovih i polugotovih proizvoda. Ovaj moderni pogon prostire se na 3.400 m2 površine, osigurava bržu i jednostavniju pripremu hrane uz rasterećenje hotelskih kuhinja u Valamarovim objektima posebice u smislu obrade svježih namirnica, kao i ujednačenu kvalitetu te uštedu energije i niže troškove nabave.  

Dnevno može pripremiti do 25.000 obroka za goste uz najviše standarde zdravstvene sigurnosti i ispravnosti. Više od stotinu djelatnika radi u Centralnoj kuhinji Vinež u dvije smjene svih sedam dana u tjednu, što osigurava visoku produktivnost.

Suradnja s preko 200 OPG-a s područja Istre, Slavonije i Dalmacije

Valamar je za Valfresco Direkt ugovorio suradnju s oko dvije stotine odabranih OPG-ova i lokalnih proizvođača pa se tako u ponudi nalaze vrhunski proizvodi iz Istre, Slavonije i Dalmacije s ciljem proširenja suradnje na partnere iz svih dijelova Hrvatske kao podrška razvoju lokalnog gospodarstva i domaće proizvodnje

Najnovije ulaganje Valamara potiče upravo još snažnije povezivanje turizma i poljoprivrede te olakšava vrhunskim lokalnim proizvođačima plasman proizvoda domaćim i stranim gostima.

Prošle godine je udio domaće hrane i pića u Valamarovim hotelima, kampovima i restoranima dosegao 73%, što potvrđuje ulogu turizma kao snažne poluge za tržišni plasman domaće poljoprivrede i gospodarstva, a novim projektom Valfresco Direkt, sigurno kako će se postotak još dodatno povećati.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN