Valamar Riviera i Aminess novčano i u naravi nagradili svoje zaposlenike i njihovu djecu

Jedan od važnijih čimbenika kvalitete turističke ponude, zasigurno je i kvalitetna usluga, jer nezadovoljan gost je izgubljen gost. Djelatnici u turizmu mogu biti ključan faktor opstanka na tržištu na...

Jedan od važnijih čimbenika kvalitete turističke ponude, zasigurno je i kvalitetna usluga, jer nezadovoljan gost je izgubljen gost. Djelatnici u turizmu mogu biti ključan faktor opstanka na tržištu na kojem su gosti sve zahtjevniji, a konkurencija sve oštrija. Kako bi gosti bili zadovoljni, zadovoljni trebaju biti i djelatnici, a toga su između ostalih svjesni u Valamaru i Aminessu.

Tako je Valamar Riviera isplatila je 13. plaću u iznosu od 5.000 kuna neto svim zaposlenicima s ugovorom na neodređeno vrijeme u trenutku isplate i svim radnicima s ugovorom na određeno koji su u 2019. godini odradili najmanje 10 mjeseci, odnosno najmanje 1741 sat. Valamar je ove godine isplatio i božićnicu u iznosu od 2.000 kuna neto svim zaposlenicima u radnom odnosu na neodređeno vrijeme u trenutku isplate, dok je svim radnicima na određeno vrijeme koji su odradili cijelu sezonu isplaćena nagrada za sezonski posao u iznosu od 700 do 1.500 kuna neto, ovisno o odrađenom broju sati u 2019. godini. Valamar je prvi poslodavac u turizmu koji, u skladu s dogovorom sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske te Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije postignutim u veljači ove godine, svojim zaposlenicima isplaćuje spomenute nagrade.

Svojim zaposlenicima Valamar je još početkom prosinca isplatio dar u naravi u iznosu od 600 kuna neto, a svim zaposlenicima s djecom u dobi do 15 godina i dar za dijete u iznosu od 600 kuna neto po djetetu. Podsjetimo, radnicima je u kolovozu isplaćena i nagrada za uspješnu sezonu u iznosu od 500 kuna neto, a pored navedenog, Valamar je i prva kompanija u turizmu koja svim svojim zaposlenicima garantira minimalno 5.000 kuna neto primanja za odrađeni puni mjesečni fond sati. Sve navedeno potvrđuje da Valamar sustavno radi na povećanju materijalnih prava zaposlenika. No pored materijalnih prava, sustavno se radi i na povećanju nematerijalnih prava zaposlenika. Tako su zaposlenicima koji u Valamarovih 8 destinacija, 36 hotela i ljetovališta te 15 kamping ljetovališta dolaze raditi iz drugih krajeva Hrvatske osigurani kvalitetan smještaj i topli obroci. Osim toga, svim zaposlenicima, bez obzira na radno mjesto, Valamar osigurava edukacije i treninge.

„Briga o zaposlenicima i razvoj poticajne korporativne kulture gdje su zaposlenici i gosti na prvom mjestu jedna je od strateških inicijativa kompanije. Prva smo turistička kompanija u Hrvatskoj koja je uvela 13. plaću, a s ulaganjima u razvoj ljudskih potencijala Valamar kao vodeća kompanija u turizmu želi biti primjer dobre prakse i ostalim poslodavcima“, izjavila je Ines Damjanić Šturman, direktorica sektora ljudskih potencijala u Valamar Rivieri.

Upravo zato je Valamar Riviera prepoznata i kao najbolji poslodavac u turizmu te je u 2019. godini zauzela visoko 7. mjesto na listi najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj prema nezavisnom istraživanju portala Moj Posao.

Aminess iz Novigrada svojim će zaposlenicima isplatiti božićnicu u maksimalnom iznosu od 2.500,00 kuna kao nagradu za uspješne rezultate poslovanja u protekloj godini te sukladno iskazanom trudu i razmjerno trajanju radnog odnosa. Isplata božićnice u punom neoporezivom iznosu očekuje stalne zaposlenike, stalne sezonske radnike te zaposlenike u radnom odnosu u trajanju od najmanje deset mjeseci.

Od ukupnog broja zaposlenih božićnicu će tako dobiti njih 412 koji zadovoljavaju minimalno trajanje radnog odnosa, dok će svim 432 zaposlenih Aminess isplatiti dar u naravi u iznosu od 600,00 kuna. Također, dodijelit će se darovi za 161 dijete zaposlenika do 15 godina starosti i to na način da će svaki zaposlenik dobiti 600 kuna po djetetu.

“Zadovoljstvo zaposlenika naša je glavna motivacija, jer njihova profesionalnost, predanost i kreativnost omogućuju nam da snažno odgovorimo sve zahtjevnijem turističkom tržištu, stoga smo odlučili ponuditi im benefite uz koje će nadolazeći blagdani biti ispunjeni srećom“, izjavila je Sanja Žužić, voditeljica ljudskih resursa Aminess hotela i kampova.

Kompanija ima jednu od najviših osnovica za obračun plaće u turizmu, a uz stimulativna primanja koja se povećavaju iz godine u godinu, kontinuirano se ulaže u poboljšanju uvjeta svih svojih zaposlenika i nudi brojne prilike za napredovanje u karijeri. Uz to, kako bi zaposlenicima koji dolaze iz drugih krajeva Hrvatske i regije osigurali još kvalitetniji smještaj, Aminess je započeo i s izgradnjom prvog hotela za zaposlenike u Novigradu koji će se prostirati na 2.500 četvornih metara te biti spreman za sezonu u 2020. godini.
Bez obzira na status radnog odnosa, svim zaposlenicima omogućen je i širok izbor edukacija i programa usavršavanja kao što su komunikacijske vještine i vještine vođenja tima, strani jezici te prezentacijska i informatička znanja. O visokoj razini kvalitete uvjeta rada u Aminessu govori i činjenica da se u kompaniju iz godine u godinu vraća velika većina sezonskih zaposlenika, kao i certifikat Poslodavac partner.

Povezane vijesti: