valamar izvješće

Valamar Riviera: Istra i sjeverne jadranske destinacije u srpnju ostvarile rezultat sličan onome iz 2019. godine

U prvih šest mjeseci ove godine Valamar Riviera je ostvarila 291 milijun kuna ukupnih prihoda, čime je više nego udvostručila prihode u odnosu na isto razdoblje 2020. godine. Istovremeno...

U prvih šest mjeseci ove godine Valamar Riviera je ostvarila 291 milijun kuna ukupnih prihoda, čime je više nego udvostručila prihode u odnosu na isto razdoblje 2020. godine. Istovremeno je ostvarena pozitivna operativna dobit na razini 19,6 milijuna kuna što predstavlja rast u odnosu na 2020. godinu, ali je i 67 milijuna kuna manja nego u pred-kriznoj 2019. godini.

Ostvareni rast prihoda rezultat je popuštanja restrikcija za putovanja, visoke potražnje s ključnih tržišta, dobre pripreme sezone, otvaranja većine objekata u lipnju te značajnih ulaganja u portfelj u prethodnim godinama, navodi se u priopćenju za medije Valamar Riviere.

Valamar je u 2021. uspješno dovršio nekoliko većih investicija, te otvorio prvi hotel pod novim lifestyle brendom, HVAR [PLACESHOTEL] by Valamar u Starom Gradu na otoku Hvaru. Također, Premium Camping Resort by Valamar u Funtani kraj Poreča dodatno je oplemenjen novim sadržajima za luksuzno kampiranje.

U dogovoru sa sindikatima Valamar je za ovu sezonu dogovorio novčane nagrade vrijedne do 3.500 kuna neto za stalne i sezonske djelatnike ovisno o mjesecima rada. U dogovoru sa socijalnim partnerima, Valamar će za mjesec srpanj isplatiti dodatnu nagradu, a dogovorena je i posebna nagrada u rujnu za sve sezonske djelatnike koji su zaposleni nakon 1. lipnja.

U srpnju 2021. Valamar je ostvario oko 90% prihoda pansiona realiziranih u istom mjesecu 2019. godine, što zajedno s polugodišnjim rezultatima ukazuje na započet oporavak u turizmu. Pritom su Istra i sjeverne jadranske destinacije u srpnju ostvarile rezultat sličan onome iz 2019. godine, dok Dubrovnik i južne destinacije i dalje zaostaju. Trend rezervacija za kolovoz poboljšava se u južnim destinacijama, a na sjeveru gotovo doseže 2019. godinu.

Razina neizvjesnosti za poslovne rezultate 2021. i dalje je visoka zbog nesigurnosti oko daljnjeg razvoja pandemije u Europi i generalno niske procijepljenosti u Hrvatskoj. U Valamaru očekuju kako će turistički sektor i dalje biti pod utjecajem krize u nastavku 2021. godine, dok se povratak redovnom poslovanju očekuje u 2022. i 2023. godini.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN