Valamar širi poslovanje u Austriji na još jedan hotel u skijaškoj destinaciji Obertauern

Nadzorni odbor Valamar Riviere odobrio je dokapitalizaciju austrijske podružnice Valamar A GmbH s ciljem akvizicije hotela Marietta 4* u Obertauernu, koji će time postati drugi hotel u Austriji pod...

Nadzorni odbor Valamar Riviere odobrio je dokapitalizaciju austrijske podružnice Valamar A GmbH s ciljem akvizicije hotela Marietta 4* u Obertauernu, koji će time postati drugi hotel u Austriji pod upravljanjem Valamara.

Hotel Marietta 4* sa 120 ključeva danas je jedan od najvećih i najboljih hotela u poznatoj skijaškoj destinaciji Obertauern. Dokapitalizacija austrijske podružnice Valamar A GmbH od strane g. Gustava Wurmboecka, koji je jedan od najvećih austrijskih dioničara Valamar Riviere, ima za cilj ubrzati daljnje širenje portfelja Valamar grupe, pri čemu akvizicija hotela Marietta predstavlja novi značajan korak na tom putu. 

Ova akvizicija za Valamar predstavlja važan iskorak u daljnjoj internacionalizaciji poslovanja s ciljem širenja portfelja i upravljanja hotelsko-turističkim objektima u ponajboljim zimskim odmorišnim destinacijama Austrije i Italije.

Foto: Hotel Marietta

Daljnje širenje portfelja u smjeru zimskog odmorišnog turizma važan je iskorak u internacionalizaciji poslovanja i korištenju upravljačkih sinergija Valamara. Dosadašnje iskustvo pokazalo je da gosti koji dolaze kod nas ljeti žele i zimi svoje praznike provesti u Valamaru. Osim toga, širenjem na zimski turizam omogućavamo našim djelatnicima cjelogodišnje stalno zaposlenje, povećana primanja te priliku da steknu međunarodno iskustvo i da svoju karijeru dugoročno razvijaju u Valamaru.“ izjavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Kroz naredne dvije godine planiraju se daljnja ulaganja u Austriji koja uključuju investicije u podizanje kvalitete hotela Marietta i hotela Valamar Obertauern. 

Završetkom ove transakcije Valamar će u Austriji upravljati s dva hotela koji će tijekom zime zaposliti više od 130 Valamarovih djelatnika iz Hrvatske. Podsjetimo, Valamar Riviera je sredinom 2018. godine potpisala kupoprodajni ugovor o akviziciji hotela Petersbühel 4* u Austriji, a akvizicija hotela predstavila je prvi iskorak u širenju poslovanja kompanije izvan Hrvatske.

Foto: Hotel Marietta

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN