Valamar u Poreču uveo sustav javnih bicikala – Poreč Bike Share

Ispred hotela Valamar Riviera u Poreču predstavljen moderan sustav za automatsko iznajmljivanje bicikala pod imenom Poreč Bike Share. Radi se o jedinstvenom modelu usluge koja će građanima i gostima...

Ispred hotela Valamar Riviera u Poreču predstavljen moderan sustav za automatsko iznajmljivanje bicikala pod imenom Poreč Bike Share. Radi se o jedinstvenom modelu usluge koja će građanima i gostima Poreča omogućiti jednostavan, brz i povoljan oblik prijevoza u gradu.

U Poreču će ljubiteljima vožnje biciklom na raspolaganju u 2017. godini biti 35 električnih i 35 mehaničkih bicikala, raspoređenih na 5 stanica na kojima svi zainteresirani mogu jednostavno preuzeti i ostaviti bicikle.

Valamarova investicija vrijedna više od milijun kuna, realizirana je u suradnji sa Sustavom javnih bicikala d.o.o. licenciranim Nextbike partnerom poznatim širom Europe. Usluga je dostupna u opciji plaćanja vožnje po satu po cijeni već od 10 kn. Osnovni tjedni paket iznosi 79 kuna za 7 dana, a godišnja premium članarina iznosi 199 kuna.

Valamar je za građane s prebivalištem na području grada Poreča osigurao posebnu pogodnost odnosno 50% popusta na premium godišnji paket,  tako da će cijena za njih iznositi 99 kuna, a imati će i neograničen broj besplatnih vožnji u trajanju do 30 minuta. “Vjerujem da razvojem biciklističke infrastrukture i bike manifestacija destinacija dobiva dodanu vrijednost, a Poreč Bike Share usluga zasigurno obogaćuje ne samo turističku ponudu nego i kvalitetu života  svih građana Poreča. Ovaj projekt prati svjetske trendove a ujedno je i potvrda strateške orijentacije Valamara u smjeru uvođenja niza inovativnih usluga.”  istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj već sada broji 20.000 registriranih korisnika koji su ga prepoznali kao najpametniji gradski prijevoz. Popularni nextbike oblik prijevoza dostupan je u 13 hrvatskih gradova i općina: Zagrebu, Karlovcu, Gospiću, Brinju, Slavonskom Brodu, Ivanić Gradu, Velikoj Gorici, Sisku, Zadru, Šibeniku, Makarskoj,Metkoviću pa čak i na otoku Lastovu. „Poreč Bike Share jedan nam je od najvažnijih projekata nakon prve četiri godine poslovanja. Poreč je jedna od perjanica hrvatskog turizma, a u kontekstu cikloturizma, izrazito razvijena domaća cikloturistička destinacija. Zbog toga nam je iznimno drago što upravo ovdje u suradnji s Valamar Rivierom pokrećemo nextbike sustav,zaključio je Krešimir Dvorski, direktor kompanije Sustav javnih bicikala d.o.o.

Upoznjate svoje goste o sustavu javnih bicikala u Poreču, jer radi se o odličnoj dopuni turističkog proizvoda za turističke destinacije, a usudio bih se reći kako bi danas trebao biti standardna turistička ponuda, što nažalost još uvijek nije. Više informacija pogledajte ovdje

Povezana vijest:

NEXTBIKE SUSTAV JAVNIH BICIKALA ŠIRI SE HRVATSKOM

HRVATSKA TREĆA ZEMLJA PO BROJU NEXTBIKE GRADOVA U EUROPI

[ SPIN CITY & NEXTBIKE ] ZAJEDNIČKOM SURADNJOM DO POTPUNE USLUGE GRADSKOG PRIJEVOZA U ZAGREBU

 

 

 

Vijesti: