Valamar uzeo kredite od 50 milijuna eura za investicije

Valama Riviera skopila još jedan ugovor o kreditu. Valamar Riviera je putem Zagrebačke burze obavijestila kako je sklopila još jedan ugovor o kreditu sa Erste&Steiermärkische bank d.d. u iznosu...

Valama Riviera skopila još jedan ugovor o kreditu.

Valamar Riviera je putem Zagrebačke burze obavijestila kako je sklopila još jedan ugovor o kreditu sa Erste&Steiermärkische bank d.d. u iznosu od EUR 10 milijuna radi financiranja dugoročnih investicija Društva.

Naime, prošli tjedan Valamar Riviera d.d. sklopila je ugovor o kreditu s OTP banka Hrvatska dioničko društvo iz Splita i s OTP Bank Nyrt iz Budimpešte u ukupnom iznosu od EUR 40 milijuna radi financiranja dugoročnih investicija Društva. Tako je u tjedan dana Valamar dogovorio kredite u iznosu od 50 milijuna eura.

Inače, Nadzorni odbor najveće hrvatske turističke kompanije Valamar Riviere odobrio je naredni investicijski ciklus čime će ukupna ulaganja u Valamarovim destinacijama doseći 793 milijuna kuna u 2019. godini.

Investicijski projekti u 2019. godini fokusirani su na repozicioniranje portfelja prema ponudi i uslugama visoke dodane vrijednosti. Valamar Riviera time će zaokružiti trogodišnji investicijski ciklus vrijedan više od 2 milijarde kuna koji je bio predviđen unutar poslovne strategije rasta i razvoja Valamara do 2020. godine. 

Foto: Valamar

Kao jedna od najvećih investicija u 2019. godini ističe se ulaganje u kamp Istra koji će iduće sezone postati prvi veliki kamp 5* u Hrvatskoj, otvaranje luksuznog obiteljskog hotela Valamar Collection Marea Suites 5* u Poreču te razvoj brojnih drugih dodatnih sadržaja i uslužnih koncepata u ostalim kampovima, hotelima i ljetovalištima Valamara. U planu je i nastavak značajnih ulaganja u smještaj za sezonske zaposlenike u skladu sa strateškim ciljevima Valamara. 

Intenzivni investicijski ciklus planiran je iduće godine i na otoku Rabu u ukupnoj vrijednosti od 140 milijuna kuna, a uključuje investiciju u Valamar Carolina Hotel & Villas 4* u partnerstvu s TUI Sensimar brendom, razvoj obiteljskih sadržaja i usluga u Hotelu Valamar Padova 4* te ulaganje u kamp Padova koji će zaslužiti 4* i prestižnu Premium Camping Resort oznaku brenda Camping Adriatic by Valamar. 

U hotelima Makarska koje je Valamar preuzeo ove godine za 2019. je u planu ulaganje u kvalitetu i sadržaje hotela Meteor koji će iduće sezone poslovati pod Valamar Hotels & Resorts brendom.

POVEZANA VIJEST: VALAMAR ZAVRŠIO PROCES PREUZIMANJA HOTELA U AUSTRIJSKOM OBERTAUERNUPovezane vijesti:

Hrvatski HR English EN