Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu

S obzirom na kasno otvaranje većine hotela, kampova i ljetovališta i normalizaciju poslovanja tek u srpnju, turistički djelatnici nisu mogli raditi veći dio godine te nisu postigli razinu primanja...

S obzirom na kasno otvaranje većine hotela, kampova i ljetovališta i normalizaciju poslovanja tek u srpnju, turistički djelatnici nisu mogli raditi veći dio godine te nisu postigli razinu primanja iz redovnih godina.

Zato su u najvećoj turističkoj grupaciji u Hrvatskoj Valamar Rivieri, zajedno s Sindikatom Istre Kvarnera i Dalmacije i Sindikatom Turizma i Usluga Hrvatske ( STUH ) dogovorili nagrade koje će se Valamar isplatiti radnicima u prosincu. Kako bi svojim djelatnicima nadoknadio umanjena primanja Valamar će tako isplatiti 13. plaću i dodatne nagrade u ukupnom iznosu od 5.000 do 7.800 kn neto koju će primiti više od 2.500 djelatnika.  

“Isplata 13. plaće jedna je od mjera koje je Valamar pokrenuo s ciljem zadržavanja djelatnika u turizmu i kvalitetne pripreme naredne turističke sezone. Valamar će ove jeseni zaposliti i 400 ključnih sezonskih djelatnika na neodređeno vrijeme čime će im osigurati stabilna primanja i cjelogodišnji posao u turizmu. Valamar je već pokrenuo ključne programe zapošljavanja, nagrađivanja i edukacije koje će provoditi i dodatno razvijati tijekom zime i proljeća u svrhu što bolje pripreme turističke sezone 2022. Ove su programe snažno podržali socijalni partneri kao preduvjet za povećanje atraktivnosti turističkih zanimanja i poboljšanja uvjeta rada u turizmu.” ističu iz Valamara.

Svim stalnim radnicima, kao i radnicima sa cjelogodišnjim ugovorom koji su u radnom odnosu na dan 1. prosinca 2021. godine, isplatiti će se:

– 13.-ta plaća u visini od 5.000,00 kuna neto

– Božićnica u iznosu od 1.800,00 kuna neto

– Dar u naravi u iznosu od 400,00 kuna, odnosno sveukupno 7.200,00 kuna.

– Za svako dijete do 15.- te godine starosti isplatiti će se dar u visini od 600,00 kuna, a radnici koji su ostvarili pravo na jubilarnu nagradu, ista će im se isplatiti u skladu sa Kolektivnim ugovorom.

Valamar pokrenuo zapošljavanje za sezonu 2022. godine

Turistički sektor se i prije Covid krize suočavao s izazovima zapošljavanja kvalitetnih djelatnika, dok je kriza samo ubrzala negativne trendove zapošljavanja i rada u turizmu, a značajan broj ljudi je emigrirao iz Hrvatske ili izabrao druga zanimanja.

Prema sadašnjoj procjeni Hrvatske udruge turizma, ukoliko se nešto značajnije ne promijeni, naredne godine će nedostajati 35.000 djelatnika u turizmu, te će svaki treći zaposlenik morati doći s drugih tržišta rada. Zato u Valamaru već sada kreće sa selekcijom i zapošljavanjem za 2022. godinu te u okviru programa „Dobar posao u Valamaru“ poziva sve zainteresirane za razvoj karijere u turizmu da se prijave za posao.

Za vrijeme krize Valamar je uz podršku socijalnih partnera i mjera Vlade očuvao sva radna mjesta kroz program „Pauza, Restart“ što je ove godine omogućilo realizaciju solidne turističke sezone. Međutim, za daljnji oporavak hrvatskog turizma ključno je poboljšati uvjete rada u turizmu odnosno pojačati atraktivnost turističkih zanimanja“, navode iz Valamara.

Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije ( SIKD ): Radnici kojima su osigurani dobri uvjeti rada su najlojalniji radnici. I radnici koji mogu pružiti kvalitetu, a koja je osnova dugoročnog i održivog turističkog poslovanja.

Nedostatak radnika sa kojim se turističke kompanije suočavaju, ove godine je došao do svog vrhunca, jer mnogi sezonski radnici koji zbog lanjske kratke sezone, a zbog neizvjesnosti oko početka ove turističke sezone, bili su prisiljeni posao potražiti ili van Hrvatske ili u drugim djelatnostima, također navode iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Također, iz SIKD-a navode kako je važno napomenuti da se Valamar obvezao da do 31. prosinca 2021. godine neće radnike upućivati na čekanje, već će im se isplaćivati puna plaća i radnici će biti angažirani na rad, te kako poslodavac nema namjeru upućivati na čekanje radnike ni u periodu od 1. siječnja do 31.ožujka 2022, već će ih angažirati na rad, osim u slučaju da kretanje i prilike na tržištu ne budu ukazivale na daljnje izvanredne okolnosti i nemogućnosti ispunjavanja obveza.

Valamar je išao korak dalje, pa već početkom studenog započinje ciklus zapošljavanja 400 sezonskih radnika na neodređeno vrijeme. I to je, po mišljenju SIKD-a koji već godinama upozorava da samo radnici kojima su osigurani dobri uvjeti rada, odnosno stabilna primanja i cjelogodišnje zaposlenje, su najlojalniji radnici, koji mogu pružiti kvalitetu, koja je osnova dugoročnog i održivog turističkog poslovanja. Samo zapošljavanjem na neodređeno vrijeme ili na poslovima stalnog sezonca, te sklapanjem ugovora na najmanje 9 mjeseci, odnosno dobrim primanjima, može se osigurati dovoljan broj radnika, a posebno kvalitetnih radnika” zaključuju iz SIKD-a.

Foto: Kuća Valamar – Rabac, Valamar

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN