Varaždinska županija raspisala Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu

Varaždinska županija raspisala je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu u 2020. godini. Vrijednost Javnog poziva iznosi 900 tisuća kuna, a prijave traju do tdo 10.lipnja ove...

Varaždinska županija raspisala je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu u 2020. godini.

Vrijednost Javnog poziva iznosi 900 tisuća kuna, a prijave traju do tdo 10.lipnja ove godine. Županija će sufinancirati do maksimalno 50 % ukupnih prihvatljivih troškova, pri čemu minimalno sufinanciranje iznosi 5.000,00 kuna, dok je maksimalan iznos do 30.000,00 kuna, s time da će maksimalni iznos ovisiti o broju primljenih prijava i ostvarenom broju bodova prijave.

Prošle godine je iznos Javnog poziva iznosio milijun kuna, na poziv je stiglo 88 prijava, a 58 prijava je u potpunosti zadovoljilo kriterije i ostvarilo pravo na bespovratna sredstva u iznosu od 6.000 do 27.000 kuna, ovisno o traženim sredstvima i prikupljenim bodovima. Ono što želim posebno istaknuti  je da je među prijavljenima bio čak 41 novi poduzetnik. Zahvaljujući tim sredstvima Varaždinske županije broj kreveta u privatnom smještaju veći je za 150 novih kreveta što čini čak 15 % od ukupnog broja ležajeva u našoj Županiji” naglasila je predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević.

Na natječaj se mogu prijaviti pravne i fizičke osobe (privatni iznajmljivači) te obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju registriranu dopunsku djelatnost turizam. Osim što su osigurana sredstva za ulaganja u već registrirane smještajne objekte, ovaj natječaj jedan je od rijetkih koji daje poticaj za otvaranje novih smještajnih objekata s ciljem povećanja smještajnih kapaciteta i noćenja.

Posebno mi je drago da su se na prošlogodišnji  poziv prijavila i tri projekta opremanja i izgradnje prezentacijskih centara (heljda, vino i bučino ulje) koji će nakon realizacije biti prvi takvi u Županiji. Sigurna sam da će ove godine Kuće za odmor s pričom biti vrlo atraktivne poglavito u ovim uvjetima socijalne distance”  rekla je Martinčević naglasivši kako je cilj Javnog poziva povećanje smještajnih kapaciteta.

/ / / PREDSTAVLJEN KATALOG NOSITELJA STANDARDA „KUĆE ZA ODMOR S PRIČOM“ U VARAŽDINSKOJ ŽUPANIJI

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN