Vodnjanske štorije još jednom oživjele starogradsku jezgru Vodnjana

Po uzoru na prethodnu godine kad je započeta suradnja između Istra Inspirita i Grada Vodnjana na manifestaciji obilježavanja Dana grada Vodnjana, ta se suradnja i ove godine uspješno nastavila....

Po uzoru na prethodnu godine kad je započeta suradnja između Istra Inspirita i Grada Vodnjana na manifestaciji obilježavanja Dana grada Vodnjana, ta se suradnja i ove godine uspješno nastavila. Cjelovečernji program održan jučer, u srijedu, 10.08. na Dan Grada Vodnjana započeo je u 20h na Narodnom trgu uz bogate gastro delicije lokalnih dobavljača,  a nastavio se u 21h s predstavom Istra Inspirita u režiji Petre B. Blašković u ‘Rotondi’.  Vodnjanske štorije završile su svečanim izvlačenjem Bumbarske tombole na prepunom Narodnom trgu.

Vodnjanske storije 10.08. Istra Inspirit -05

Okosnica priče koju je ove godine ispričao Istra Inspirit na svoj prepoznatljiv način bila je interpretacija Smaregline ‘Istarske svadbe’ na komičan i inventivan način uključujući vodnjanske običaje i priče iz tog doba. Vesele ljubavne zgode i nezgode koje prate vlasnicu ‘oštarije’ Cinziu i njene mnogobrojne udvarače samo su vesela kulisa te priprema za susret dvoje (ne)sretnih ljubavnika Lorenza i Marusse.

Uz mnoštvo komičnih dijaloga, koristeći mješavinu talijanskog i čakavskog dijalekta tipičnog za ovo podneblje te veselih songova u interpretaciji vesele udovice, posjetitelji su imali priliku putovati kroz vrijeme i uživati u Vodnjanu – kakav je nekad bio. Čarolija vodnjanskih ‘oštarija’ koja uključuje glazbu i ples natjera sve likove ove priče da pronađu svoju pravu ljubav, koja je cijelo vrijeme bila pokraj njih.

Pričajte priče.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN