Vukovar postaje Galerija na otvorenom

Vukovart – luka umjetnosti je koncept koji promovira Vukovar kao mjesto koje prihvaća sve umjetnike, odnosno stvaratelje novih vrijednosti. Također, ovim konceptom se mijenja vizualni identitet grada i čini...

Vukovart – luka umjetnosti je koncept koji promovira Vukovar kao mjesto koje prihvaća sve umjetnike, odnosno stvaratelje novih vrijednosti.

Također, ovim konceptom se mijenja vizualni identitet grada i čini ga ljepšim mjestom za život, ali i na način da oslikana područja predstavljaju i atrakciju za sve brojnije turiste koji dolaze. Vukovar se novim sadržajem miče od fokusa rata i stvara pozitivnu priču.

Nakon prošlogodišnjeg prvog Vukovart Street Art Festivala kojim je Vukovar dobio  3D anamorfne slike, grad je postao tzv. Open Gallery. Ovogodišnji moto je bio “Vukovart goes vertical”, gdje su se oslikale vertikalne površine u Borovu Naselju, tako da je koncept galerije na otvorenom upotpunjen s novih pet murala koja prekrivaju gotovo 700m2.

Ovogodišnji umjetnici su bili Marina Capdevila iz Španjolske (asistent Raul), Ricky Lee Gordon iz Južnoafričke Republike (asistent David), Vera Bugatti i Fabio Fedele iz Italije, Ella & Pitr iz Francuske, te dvojica hrvatskih umjetnika, Chez i Sarme. Svako od njihovih umjetničkih djela nosi svoju priču povezanu s Vukovarom.

Sva umjetnička djela možete naći na sljedećem linku

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN