Zahtjevi za boravak i rad stranaca od sada mogući su i elektroničkim putem

Od 15. travnja 2019. godine poslodavci će moći podnijeti zahtjeve za dozvole za boravak i rad iz kvote i elektroničkom poštom na posebno formirane mail adrese svih policijskih uprava ...

Od 15. travnja 2019. godine poslodavci će moći podnijeti zahtjeve za dozvole za boravak i rad iz kvote i elektroničkom poštom na posebno formirane mail adrese svih policijskih uprava 

U cilju rasterećenja poslodavaca, ali i smanjenja gužvi u prostorijama policijskih uprava odnosno postaja, od 15. travnja 2019. godine je u mogućnosti podnijeti zahtjeve za dozvole za boravak i rad iz kvote i elektroničkom poštom na posebno formirane mail adrese svih policijskih uprava te pojedinih policijskih postaja identificiranih na osnovu povećanog broja zahtjeva za izdavanje dozvola za boravak i rad. 

Kako ističu iz Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, uzimajući u obzir potrebe tržišta rada u Republici Hrvatskoj Ministarstvo unutarnjih poslova posljednjih godinu dana poduzimaju razne aktivnosti kako bi se ubrzao postupak izdavanja dozvola za boravak i rad.

Zahtjeve za dozvole za boravak i rad i nadalje možete podnositi osobno u svim policijskim upravama odnosno policijskim postajama. 

Detaljnije informacije o mail adresama na koje se može uputiti zahtjev za dozvole za boravak i rad, kao i svu drugu dokumentaciju, obrasce itd… možete pronaći u prilogu.

Inače, sektor turizma i ugostiteljstva sukladno odluci o utvrđivanju godišnje kvote dozvola za zapošljavanje stranaca za kalendarsku godinu 2019., raspolaže s ukupno 10.611 dozvola.

PRILOG: Sve o zahtjevima za dozvole za boravak i rad stranaca u RH

POVEZANE VIJESTI:

UDRUŽENJE UGOSTITELJA ZAGREB: PROCES ZA ZAPOŠLJAVANJE STRANIH RADNIKA TRAJE APSURDNO PREDUGO

POVEĆAN BROJ DOZVOLA ZA ZAPOŠLJAVANJE STRANACA U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN