Zajedničko priopćenje Ministarstva turizma i zdravlja poslovnim partnerima hrvatske turističke industrije

U zajedničkom priopćenju ministra zdravstva RH, Vilija Beroša i ministra turizma RH, Garija Cappellija poslovnim partnerima hrvatske turističke industrije, istaknuto je kako iako se situacija vezano uz pojavu i...

U zajedničkom priopćenju ministra zdravstva RH, Vilija Beroša i ministra turizma RH, Garija Cappellija poslovnim partnerima hrvatske turističke industrije, istaknuto je kako iako se situacija vezano uz pojavu i širenje koronavirusa treba uzeti s mjerama opreza, Hrvatska je i dalje sigurna turistička destinacija.

Kako se ističe u zajedničkom priopćenju, Hrvatska ima dobro organiziran sustav zdravstvene zaštite, a Križni stožer Ministarstva zdravstva zbog pojave izoliranih i uvezenih slučajeva koronavirusa podignuo je i mjere sigurnosti. Mjerodavne službe spremne su na postupanja kako bi se osigurala zdravstvena sigurnost svih građana i turista koji se nalaze u Hrvatskoj.

Unatoč visokoj razini sigurnosti, svim subjektima u turističkom i ugostiteljskom sektoru preporučujemo postupanje u skladu s općim smjernicama i preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

Važno je napomenuti kako dolazak putnika u Hrvatsku nije ograničen te se turistički promet može i dalje nesmetano odvijati. Mjere se poduzimaju samo u pojedinim slučajevima i to kada postoji sumnja na bolest ili se utvrdi kontakt s oboljelom osobom ili se pak radi o dolasku osobe s područja koja su proglašena zahvaćenim epidemijom koronavirusa.

Također, istaknuto je kako se u dosadašnjem dijelu turističke godine bilježe stabilni trendovi turističkog prometa u odnosu na isto razdoblje lani te kako se očekuje stabilna potražnja s najvažnijih emitivnih tržišta u ostatku godine. “Svi turisti su kao i uvijek dobrodošli u Hrvatsku te vjerujemo kako će se osjećati dobrodošlo i sigurno u našoj zemlji” zaključuje se u zajedničkom priopćenju.

Zajednički izvještaj Ministarstva turizma i Ministarstva zdravlja u cijelosti pročitajte i preuzmite u prilogu ( na hrvatskom i engleskom jeziku ).

[ HR ] / Zajedničko priopćenje Ministarstva turizma i Ministarstva zdravlja poslovnim partnerima hrvatske turističke industrije

[ ENG ] / Zajedničko priopćenje Ministarstva turizma i Ministarstva zdravlja poslovnim partnerima hrvatske turističke industrije

Priopćenje je važno u kontekstu komunikacije sa stranim poslovnim partnerima koji postavljaju pitanja o sigurnosti, kao i određenih senzacionalističkih medijskih napisa koji dodatno podižu paniku, a cijela situacija oko koronavirusa nažalost rezultira stagnacijom i otkazima u bukingu. Trenutno nam svakako ne treba dizanje panike nego razboritost i pridržavanje mjera koje su neophodne, sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo( HZJZ ). Sve najnovije podatke i preporuka HZJZ-a pratite OVDJE

POVEZANA VIJEST:

CAPPELLI: NEMA MJESTA PANICI, ZA SADA NEMAMO JOŠ NIKAKVIH OTKAZA ZA GLAVNI DIO TURISTIČKE SEZONE

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN