Završna konferencija SUSTOUR projekta u portugalskom Cascaisu 13. i 14. rujna 2023.

Ambiciozni trogodišnji pothvat bio je usmjeren na promicanje održivih praksi unutar europske turističke industrije

Autor:  HrTurizam.hr

28. kolovoza 2023.

Veliko finale SUSTOUR projekta financiranog u okviru COSME programa Europske komisije održat će se 13. i 14. rujna u Cascaisu, u Portugalu. Ambiciozni trogodišnji pothvat bio je usmjeren na promicanje održivih praksi unutar europske turističke industrije, a završna konferencija predstavit će postignuća i najbolje prakse turističkih agencija i turoperatora koji su uspješno integrirali održivost u svoje poslovanje u sklopu projekta

 Završna konferencija kruna je inicijative koja je okupila preko 600 turističkih agencija i turoperatora iz cijele Europe. Tijekom tri godine, uključena mala i srednja poduzeća (MSP) poboljšala su održivost svog poslovanja, istovremeno pridonoseći širim ciljevima odgovornog turizma.

Događaj će poslužiti kao platforma za predstavljanje rezultata SUSTOUR projekta koji odražavaju zajedničku posvećenost uključenih MSP-ova postizanju ciljeva održivosti. Konferencija će ujedno biti  i prigoda za umrežavanje i povezivanje, te jačanje spona između malih i srednjih poduzeća koja dijele viziju održivog razvoja turizma.

Programski naglasci konferencije uključuju: 

Predstavljanje rezultata SUSTOUR projekta: Sveobuhvatan pregled postignuća, inovacija i napretka turističkih agencija i turoperatora, sudionika u programima podrške u sklopu projekta, s naglaskom na njihov doprinos održivoj perspektivi razvoja turizma.

Pregled najboljih praksi: Na konferenciji će se predstaviti najbolje prakse i održati rasprave u kojima će MSP-ovi iz cijele Europe razmjenjivati iskustva i uspjehe u odnosu na različite teme upravljanja održivošću – upravljanje emisijama ugljika, upravljanje opskrbnim lancem, upravljanje plastikom za jednokratnu upotrebu, upravljanje održivim izletima te marketing održivosti.

Predavanja stručnjaka i panel rasprave: svaku od 5 tematskih radionica vodit će stručnjak iz industrije koji će podijeliti svoja znanja i ekspertizu iz područja upravljanja održivošću. Radionice će uključivati i moderirane panel rasprave koje će u središte pozornosti staviti priče o uspjesima malih i srednjih poduzeća koja su sudjelovala u programima podrške.

 Završna ceremonija dodjele Travelife priznanja: Konferencija će završiti ceremonijom dodjele Travelife priznanja malim i srednjim poduzećima za izniman trud i postignuće u kontekstu SUSTOUR projekta.

Kako se bliži održavanje završne konferencije, raste iščekivanje unutar turističke zajednice za jedinstven spoj dijeljenja znanja, slavljenja i iskazivanja priznanja ovome događaju što daje na važnosti i obećava trajan trag na putanji industrije putovanja.

„Vrijedna postignuća turističkih tvrtki koje su sudjelovale u SUSTOUR projektu iznimno nas vesele i nadahnjuju. Naša je misija da, kao jedna od vodećih strukovna udruga u turizmu u Republici Hrvatskoj, kontinuirano doprinosimo održivom razvoju turizma te unapređujemo konkurentnost članova kroz vrijednosti društveno odgovornog poslovanja. Naše članove, ali i druge dionike, potičemo na edukaciju, stjecanje novih znanja i vještina u području društveno odgovornog poslovanja te aktivno uključivanje u međunarodno priznate sustave upravljanja. Promicanje održivog  razvoja turizma, kao i cjelokupnog hrvatskog gospodarstva, naš je trajni zadatak te ćemo kao udruga nastaviti s aktivnostima u tom smjeru i nakon ovoga projekta“,  rekao je Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e.

Za one koji ne mogu osobno prisustvovati konferenciji, programski sadržaji prenosit će se i preko online platforme. Program konferencije i link za registraciju dostupni su na web stranici SUSTOUR-a.

Autor:  HrTurizam.hr

28. kolovoza 2023.