Zračna luka Dubrovnik uvodi nove linije prema Amsterdamu, Munchenu i Parizu

Transavia Airlines C.V. i Transavia France, inače dvije sestrinske aviokompanije istih vlasnika Air France i KLM-a,  ovu sezonu će povezivati redovitim linijama Zračnu luku Dubrovnik s destinacijama Amsterdam, München...

Transavia Airlines C.V. i Transavia France, inače dvije sestrinske aviokompanije istih vlasnika Air France i KLM-a,  ovu sezonu će povezivati redovitim linijama Zračnu luku Dubrovnik s destinacijama Amsterdam, München i Pariz.

Otvaranjem novih linija očekuje se kako će ova dva prijevoznika zajedno ostvariti preko dvjesto letova, dok je do ove godine Transavia France imala samo dvadesetak charter letova.

Liniju za Pariz održavat će Transavia France četvrtkom i nedjeljom od 21.04. do 27.10.2016 godine, dok će linije Amsterdam i München održavati Transavia Airlines C.V. . Za Amsterdam uspostaviti će se utorkom, četvrtkom i nedjeljom u razdoblju od 21.04. do 29.10. dok će linija za München održavati ponedjeljkom, srijedom i subotom u razdoblju od 30.05. do 25.10.2016.godine

Iz Zračne luke Dubrovnik ističu kako bez obzira što Croatia, Airlines, Lufthansa i EasyJet već održavaju redovite letove prema spomenuti destinacijama, otvaranje linija Transavia Airlines donosi značajno povećanje prometa te bolju i intezivniju povezanost Dubrovnika s tri vrlo značajne destinacije u Zapadnoj Europi.

Također od mjeseca travnja 2016.godine Volotea,zračni prijevoznik za male i srednje velike europske gradove,  uveo je letove  na liniji Dubrovnik – Nantes, kao i letovi na liniji Dubrovnik – Marseille. Otvaranjem ove dvije linije kompanija nudi 82 leta od Dubrovnika do Nantesa i 80 letova do Marseillea.

Povezane vijesti: