Zračna luka Osijek planira ove godine udvostručiti broj putnika

Prvim letom u nedjelju, 1. srpnja, započinje prometovanje zrakoplovne tvrtke Eurowings na izravnoj liniji iz Kölna za Osijek i natrag. Predviđene su dvije rotacije (povratni letovi) tjedno, srijedom i nedjeljom,...

Prvim letom u nedjelju, 1. srpnja, započinje prometovanje zrakoplovne tvrtke Eurowings na izravnoj liniji iz Kölna za Osijek i natrag. Predviđene su dvije rotacije (povratni letovi) tjedno, srijedom i nedjeljom, zrakoplovom Airbus 319 kapaciteta od 144 putnika.

Nova linija rezultat je naših napora u povezivanju Osijeka s udaljenijim europskim gradovima. Svaka nova linija, osim putnika koji dolaze i odlaze u posjet svojim prijateljima i rodbini, stvara nove mogućnosti za razvoj turizma i gospodarstva u Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji i cijeloj regiji. Važno je naglasiti da će uvođenjem navedene linije putnici iz Osijeka imati mogućnost za nastavak svojih putovanja prema čak 23 destinacije u osam zemalja Europske unije. Cijene karata za Köln su više nego povoljne i kreću se od 39,99 eura ” istaknuo je Davor Forgić, direktor Zračne luke Osijek za Glas Slavonije.

Osim tog leta, Zračna luka Osijek s kompanijom Eurowings od prošle godine ima uspostavljenu i liniju za Stuttgart s dvije rotacije tjedno (utorkom i nedjeljom), koja zbog odlične popunjenosti i velikog interesa putnika od ove godine postaje cjelogodišnja. S kompanijom Wizz Air prošle je godine uspostavljena cjelogodišnja linija prema Baselu, a od 25. ožujka, odnosno od početka ljetne sezone letenja, s dvije je povećana na tri tjedne rotacije, uz dosadašnje ponedjeljkom i petkom, dodan je i let srijedom.

također, tijekom cijele godine u suradnji sa zrakoplovnom kompanijom Trade Air, Osijeka je dobro povezani s domaćim destinacijama – Zagrebom, Splitom, Dubrovnikom, Rijekom i Pulom, a krajem ožujka ta povezanost je povećana izravnim linijama prema Splitu i Dubrovniku zrakoplovnom kompanijom Croatia Airlines. Zračna luka Osijek planira ove godine udvostručiti broj putnika u odnosu prema prošloj, kada su zabilježena 43.373 putnika.

Izvor: Glas Slavonije

Vijesti: