17. Kongres hrvatskog kampinga o umjetnoj inteligenciji i utjecaju klimatskih promjena na kamping

Ovogodišnji 17. Kongres hrvatskog kampinga, u organizaciji Kamping udruženje Hrvatske ( KUH ) koji se održava u hotelu Olympia & Olympia Sky u Vod...

Autor:  HrTurizam.hr

20. listopada 2023.

Ovogodišnji 17. Kongres hrvatskog kampinga, u organizaciji Kamping udruženje Hrvatske ( KUH ) koji se održava u hotelu Olympia & Olympia Sky u Vodicama  od 14. do 16. studenog 2023., okupit će ključne aktere kamping sektora iz Hrvatske i cijele Europe.

Vodeće teme trodnevnog skupa bit će umjetna inteligencija u turizmu i utjecaj klimatskih promjena na kamping turizam.

Kongres će tradicionalno okupiti vodeće predstavnike kamping industrije i stručnjake iz Hrvatske i Europe, koji će tijekom bogatog trodnevnog programa raspravljati o stanju i trendovima razvoja kampinga na Mediteranu i primjerima dobre prakse. Jedna od tema bit će radna snaga iz dalekih zemalja, te kako uspješno pripremiti tim za nadolazeću sezonu. 

"Kongres hrvatskog kampinga tradicionalno je okupljanje vodećih ljudi iz kamping sektora, koje svake godine privlači sve veći broj zainteresiranih sudionika iz cijele Europe, s obzirom da kamping kao jedan od najuspješnijih turističkih proizvoda u Europi bilježi kontinuirani rast. Ni naša industrija nije imuna na trendove, pa ćemo u Vodicama progovoriti o inovacijama u umjetnoj inteligenciji, zatim kako na naš sektor utječu klimatske promjene i kako kampovi mogu pronaći održiva rješenja. Raspravljat ćemo o utjecaju umjetne inteligencije i virtualne stvarnosti na turizam budućnosti, s posebnim naglaskom na zapošljavanje i radna mjesta", izjavio je Adriano Palman, direktor Kamping udruženja Hrvatske.

Aminess sirena

Na Kongresu je predviđeno obraćanje predstavnika Ministarstva turizma i sporta, dok će inozemni stručnjaci iz njemačkog ADAC-a i drugih relevantnih institucija govoriti o tržištima i očekivanjima.

Najboljim kampovima bit će dodijeljena posebna priznanja za kvalitetu kampova - Croatia's Best Campsites, OK mini camps, te slovensko priznanje za kvalitetu kampova Naj Kamp Adria 2023. Posjetitelje očekuje bogata ponuda domaćih i inozemnih proizvođača glamping šatora i mobilnih kućica, te prateće opreme za kamping industriju.

Prijava za sudjelovanje na kongresu i detaljnije informacije o samom događaju dostupne su na web stranici https://www.camping.hr/kongres-2023

Foto: Aminess Sirena / Izvor: KUH

Autor:  HrTurizam.hr

20. listopada 2023.