Bluesun otvara svoje hotele ususret prvom produženom vikendu u lipnju

Hoteli u Brelima, Tučepima i Bolu otvaraju se 10. lipnja, ususret prvom produženom vikendu u mjesecu, javljaju iz Bluesun-a te dodaju kako s obzirom na situaciju i kašnjenje sezone,...

Hoteli u Brelima, Tučepima i Bolu otvaraju se 10. lipnja, ususret prvom produženom vikendu u mjesecu, javljaju iz Bluesun-a te dodaju kako s obzirom na situaciju i kašnjenje sezone, na svakoj od ovih destinacija otvara se, za početak –  jedan hotel.

U Brelima je to BSH Berulia, u Tučepima BSH Alga, u Bolu BSH Elaphusa,  te BSH Amor u Supetru otvoren je 6. lipnja. U međuvremenu, 27. svibnja otvoren je i Bluesun camp Paklenica u Starigradu Paklenici te je BSH Kaj u Mariji Bistrici 29. svibnja ponovno otvorio gostima svoja vrata.

Sve goste koji su bukirali i ostale Bluesun hotele na ovim destinacijama, bez obzira na cjenovni razred, smještamo u ova četiri najtraženija hotela, a ostali će se hoteli na destinacijama otvarati postupno, u skladu sa zahtjevima tržišta, računamo da je to već početak srpnja, ističu iz Bluesun-a.

Oporavak bookinga

Do početka ožujka stanje rezervacija za sezonu bilo je jednako onome iz istog perioda 2019., da bi se one, sredine mjeseca, vidljivo usporavale, ističu iz BlueSun-a na pitanje o stanju bookinga, te dodaju kako krajem travnja ponovno aktivirao booking za lipanj, srpanj, kolovoz i rujan, a od  kraja svibnja, tržište se vidno oporavlja – kako bi se taj trend dodatno stimulirao, uveden je i dodatni popust od 20% za otvaranje hotela. 

Stjepko Šošić, direktor upravljanja prihodima, Bluesun Hotels & Resorts

„Nakon 15.lipnja, kada bi se trebao definirati, odnosno opustiti granični režim u nekim našim emitivnim tržištima, s dolaskom pravog ljeta i školskih praznika, očekujemo veći priljev obitelji s djecom koje nam u srcu sezone i čine glavninu gostiju. Inače, prvi rezultati akcije koju smo plasirali uoči otvaranja hotela su ohrabrujući i daju nam za pravo vjerovati da će špica sezone izgledati dosta bolje od predviđanja. Kako bismo maksimalno izišli u susret naših gostima, olakšali smo uvjete rezervacija i izmjene postojećih rezervacija.“ ističe Stjepko Šošić, direktor upravljanja prihodima, Bluesun Hotels & Resorts te dodaje kako su zasad  rezervacije diktirane i situacijom u avioprometu. 

Naime, one sada u većem broju stižu s tržišta s kojih gosti mogu doći osobnim automobilom – prvenstveno iz Slovenije, Češke, Slovačke, Austrije, Poljske, Mađarske i naravno – Hrvatske. 

Priljev rezervacija s tradicionalnih tržišta  – Njemačke i Skandinavije očekujemo kroz srpanj, nakon stabilizacije avioprometa, govori Leo Urlić, direktor prodaje i marketinga, Bluesun Hotels & Resorts te dodaje: “Ova sezona bit će kraća s jakim trendom last minute rezervacija što je i očekivano, jer iako gosti žele rezervirati, ipak čekaju stabilizaciju situacije.Pozitivno je to što se naši stalni dugogodišnji gosti javljaju u sve većem broju i rezerviraju odmor, a gosti s područja na kojima se čeka popuštanje mjera, intenzivno zovu i interesiraju se za naše destinacije.“

Očekuje se porast broja domaćih gostiju

S obzirom na različitu epidemiološku situaciju na emitivnim tržištima i na činjenicu da je dio njih isključivo vezan na aviopromet koji se tek uspostavlja, ove godine Bluesun u većem broju računa na domaće goste.

„Zbog toga smo i prilagodili datum otvaranja hotela na destinacijama da ih potaknemo da iskoriste produženi vikend i otvore sezonu, a pozivamo ih i da iskoriste i drugi produženi vikend krajem lipnja na našim destinacijama.“ istaknuo je Stjepko Šošić, direktor upravljanja prihodima, Bluesun Hotels & Resorts.

Prilagodbe u poslovanju zbog pandemije

U radu hotelskih restorana i vanjskih objekata hotela tiče, poštivat će se sve mjere koje je propisao nastavni ZJZ i postupati po svim točkama koje su naveli, bez obzira je li riječ o mjerama ili preporukama. Za sve zaposlenike i goste osigurana su zaštitna sredstva i oprema.

Ivana Kralj, voditeljica upravljanja kvalitetom, Sektor hotelskih operacija, Bluesun Hotels & Resorts

Prilagodit ćemo način serviranja obroka, kako bismo poštivali broj gostiju koji, s obzirom na nove mjere – smije istovremeno boraviti u hotelskim restoranima i to tako što će biti organizirata dva tzv.sittinga za svaki obrok. Između njih, provodit će se obavezno dezinficiranje prostora i inventara. Što se pripreme i serviranja hrane tiče, ona se i dosad pripremala prema strogim mjerama koje propisuje HACCP, a u kuhinje i prostore gdje se hrana skladišti uvedene su i dodatne mjere dezinfekcije.“ naglašava Ivana Kralj, voditeljica upravljanja kvalitetom, Sektor hotelskih operacija, Bluesun Hotels & Resorts.

Također i na bazenima će se provoditi sve propisane mjere HZJZ-a.„Ležaljke će se nalaziti na propisanoj udaljenosti, svugdje će na vidljivim mjestima biti postavljene upute o obaveznom držanju razmaka, pazit ćemo na to da u bazenu boravi umjeren broj gostiju. Prije ulaska u bazene, obavezno je tuširanje, kao i dezinfekcija ruku i nogu. Piće će se i dalje servirati na bazenima, naravno uz propisane mjere distance i higijensko-epidemiološke mjere i preporuke HZJZ-a.“ zaključuje Kralj. 

Bluesun hotel Alga u Tučepima postaje prvi certificirani bike hotel u lancu

Iz BlueSun-a su se dodatno pohvalili kako njihov hotel Alga u Tučepima je posao prvi certificirani bike hotel u lancu.

Od ove sezone, kao što je najavljeno na početku članka, otvara se bike zona u Bluesun hotelu Alga u Tučepima, gdje je poseban fokus na programu aktivnog odmora s naglaskom na biciklizam. U ponudi hotela su napravljena je zasebna sala s mogućnošću indoor cyclinga s najmodernijim trenažerima, te uz klasični najam bicikla, u ponudi je i najam električnih bicikala.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN