Brzi internet pridonijet će razvoju turizma u Lici

Gradu Gospiću kao nositelju projekta, uz Grad Otočac i Općinu Plitvička jezera koji sudjeluju u projektu, odobrena su financijska sredstva u maksimalnom iznosu od 75 milijuna kuna za provedbu Projekta razvoja...

Gradu Gospiću kao nositelju projekta, uz Grad Otočac i Općinu Plitvička jezera koji sudjeluju u projektu, odobrena su financijska sredstva u maksimalnom iznosu od 75 milijuna kuna za provedbu Projekta razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu za područje Grada Gospića ukupno vrijednog 98 milijuna kuna. 

Implementacijom projekta svako selo i zaselak na ovim područjima Like imat će pristup internetskoj mreži velike brzine.

Ovo je vrlo važna vijest i za rastući turizam Like jer baš loša internetska mreža bila je ono na što su se gosti često žalili, a implementacija pristupne širokopojasne mreže velike brzine uvelike će se pridonijeti i poboljšanju kvalitete razvoja gospodarstva.

Projekt koji je započeo u srpnju 2017. godine obuhvaća implementaciju nepokretne širokopojasne pristupne mreže sljedeće generacije (NGA) brzine od 100 Mbit/s na područjima svih naselja Grada Gospića, Grada Otočca i Općine Plitvička Jezera na kojima trenutno nisu dostupne usluge širokopojasnog pristupa velikih brzina, odnosno na područjima na kojima operatori u sljedeće tri godine ne planiraju ulaganja u nepokretne
širokopojasne pristupne mreže sljedeće generacije.  

Jedan je ovo od financijski najvrijednijih projekata financiranih sredstvima EU u Gradu Gospiću u posljednjih nekoliko desetljeća i Gospić je prvi grad u Ličko-senjskoj županiji koji će krenuti u provedbu projekta.

Povezane vijesti: