Condé Nast Traveller: Hotel Amfora proglašen jednim od najboljih resorta u Europi

Vodeći svjetski travel magazin Condé Nast Traveller objavio je rezultate nagrada Readers’ Choice Awards. Više od 600.000 čitatelja diljem svijeta kroz razne je kategorije sudjelovalo u izboru najboljih. Birali...

Vodeći svjetski travel magazin Condé Nast Traveller objavio je rezultate nagrada Readers’ Choice Awards.

Više od 600.000 čitatelja diljem svijeta kroz razne je kategorije sudjelovalo u izboru najboljih. Birali su se najbolji hoteli i resorti, zrakoplovne kompanije, vile, spa, zračne luke, kruzeri i turoperatori, gradovi i otoci.

U kategoriji resorta hotel Amfora s Hvara ponio titulu jednog od 30 najboljih resorta u Europi. 

Hotel Amfora je smješten u mirnoj uvali u neposrednoj blizini centra grada Hvara s neometanim pogledom na Paklinske otoke, što ga čini jedinstvenim resortom na otoku Hvaru. Prepoznat po svojem spektakularnom kaskadnom bazenu i raznolikoj ponudi, idealan je odabir za parove, obitelji te održavanje poslovnih sastanaka, kongresa, konferencija i ekskluzivnih događanja, piše Condé Nast Traveller.

„Izuzetno smo ponosni na primljeno priznanje. Biti u tako probranom društvu potvrda je cjelogodišnjeg besprijekornog rada te pružanja usluge u skladu s najvišim standardima u turizmu. Iznimna mi je čast što su gosti hotela to prepoznali i glasali za nas u ovogodišnjem Readers’ Choice Awards,“  izjavio je direktor hotela Igor Tabak.

Foto: Sunčani Hvar

Otok Hvar proglašen je najboljim otokom u Europi u 2019. godini.

Otok Hvar dobio je još jedno međunarodno priznanje, veliku nagradu čitatelja uglednog časopisa Condé Nast Traveler, čiji su ga glasovi svrstali na sam vrh najboljih otoka na svijetu i donijeli titulu najboljeg otoka u Europi!

Condé Nast Traveler ističe kako je Hvar izvrsna destinacija za posjetu tijekom cijele godine, poglavito zbog toplih ljeta i blagih zima, te ističe poznatu hvarsku statistiku – kako je upravo ovo najsunčaniji otok u Hrvatskoj, s više od 2800 sunčanih sati godišnje. Ovaj ugledni svjetski časopis naglašava i bogato povijesno nasljeđe grada Hvara – ističući tvrđavu Fortica iz 13. stoljeća kao nezaobilazni kulturni spomenik. Također, urednici pišu i o poznati žetvi hvarske levande, koja postaje jedna od glavnih atrakcija u ljetnim mjesecima.

“Ova je nagrada svojevrsna kruna našoj uspješnoj sezoni koja je iza nas. Čast nam je biti u društvu najboljih svjetskih otoka– nagrada je ovo svim turističkim dionicima našega grada i našega otoka. U Turističkoj zajednici grada Hvara i u post-sezoni nastavljamo s pozicioniranjem našeg grada na svjetsku mapu cjelogodišnjih destinacija s raznolikom ponudom, te vjerujemo u daljnji turistički rast”ističe Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara.

Uz Hvar, u pet najboljih otoka svrstani su grčki otoci Kreta, Paros i Mikonos, te danski otok Bornholm.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN