U Varaždinskoj županiji počeli sui već tradicionalni šesti po redu „Dani okusa varaždinskoga kraja“, jedinstveni festival autohtone i tradicijske gastronomije.
U vremenu od 10. do 19. ožujka 16 restorana, nosioca standarda Okusi varaždinskoga kraja, omogućiti će ljubiteljima gastronomskih specijaliteta da po promotivnoj cijeni od 13,00 € do 25,00 € uživaju u menijima od tri slijeda jela spravljenih od tradicijskih namirnica Varaždinske županije.
Spoj starih recepta kroz modernu interpretaciju. Cilj je ove jedinstvene manifestacije ovoga puta pokazati sve ono na što su ljudi možda i zaboravili, a to su tradicijska jela iz kuhinja naših baka spravljena od autohtonih namirnica, ali na jedan moderniji način.
Svaki restoran pripremio je dva menija s tri slijeda koji će posjetiteljima pružiti sve ono zbog čega vole gastronomiju njihovog kraja.
Ove godine u gastronomsku manifestaciju uključena su i dva nova ugostiteljska objekta – Restoran Žmah iz Općine Cestica i Kavana Grofica Marica u Varaždinu, dok se Zalogajnica Šanjek, koja je već dugogodišnji nositelj standarda Okusi varaždinskoga kraja sa restoranom u Ulici braće Radić, uključila u projekt i sa svojim objektom na Trgu Slobode u Varaždinu.
16 ugostiteljskih objekata uključilo se u ovaj gastro festival
U ovogodišnjim „Danima okusa varaždinskoga kraja“ sudjeluju sljedeći ugostiteljski objekti: restoran Arabela, restoran August, restoran Bedem, restoran Bernarda, restoran Garestin, seosko domaćinstvo Grešna pilnica, hotel Minerva, restoran i zalogajnica Šanjek, hotel Trakošćan, hotel Varaždin, hotel LaGus, restoran Verglec, restoran Vila Toplissa, restoran Zlatne gorice, restoran Žmah, te kavana Grofica Marica.