“Dar iz Krka” odličan projekt kako se potiču i razvijaju lokalni autentični suveniri

“Dar iz Krka” projekt je TZ Krka koji se na našem tržištu pokazao kao najuspješniji kada pričamo o definiranju i poticanju izrade vlastitih suvenira neke turističke destinacije. Važno je...

“Dar iz Krka” projekt je TZ Krka koji se na našem tržištu pokazao kao najuspješniji kada pričamo o definiranju i poticanju izrade vlastitih suvenira neke turističke destinacije. Važno je za naglasiti kako se radi o selekciji svih prijava te kako je fokus na kvalitetu, a ne na plastične suvenire iz Kine.

Tako je i ove godine Turistička zajednica Grada Krka raspisala deveti po redu natječaj za prijavu rješenja službenog suvenira, a koji će biti označeni markicom Dar iz Krka.

Prijavljeni suveniri mogu biti umjetnine i umjetnički predmeti, umjetničko-obrtnički i gastro proizvodi, odjevni i uporabni predmeti te grafički materijali i multimedija [fotografije i video materijali]. Ukoliko se radi o umjetninama, umjetničkim predmetima i umjetničko-obrtničkim proizvodima važno je da rješenja budu kvalitetne izrade sačinjena od ekološki prihvatljivih, odnosno za otočno podneblje karakterističnih materijala, ističe se u natječaju.

Ovogodišnji natječaj prednost će dati suvenirima koji na različite načine interpretiraju kulturne, kulturološke i turističke vrijednosti grada Krka, uzimajući u obzir njegovo povijesno nasljeđe, bogatstvo arhitektonske, kiparske, slikarske i arheološke baštine te posebnost prirodnih ambijenata. 

Vodeći se najrecentnijom krčkom manifestacijom Camino tjednom, kojom je početkom listopada prošle godine, slijedom srednjovjekovnih hodočasničkih staza otoka Krka, započelo obilježavanje službene hrvatske Camino rute kao dijela europske mreže hodočasničkih putova sv. Jakova, naglasak se stavlja na prihvaćanje kreativnih izazova koje mogu potaknuti životi svetaca što se dotiču grada i otoka Krka, njihova specifična ikonografija te s njima povezana simbolika, naglašavaju iz TZ Krka.

Dar iz Krka, markica je koja se dodijeljuje suveniru, kao svojevrsnom prezentu grada, predstavljajući tako odraz kontinuiteta njegovog umjetničkog, kulturnog, kulturno-povijesnog ili kulturalnog nasljeđa, a prezentirajući ujedno njegovu materijalnu, nematerijalnu i prirodnu baštinu.

Sve dosadašnje suvenire s markicom “Dar iz Krka” pogledajte OVDJE, dok više detalja oko natječaja saznajte OVDJE

Povezane vijesti: