DHT: Financiranje održivog razvoja turizma – tema ovogodišnjeg Hrvatskog turističkog foruma

Predstavnici hrvatskoga turističkog sektora okupit će se od 2. do 5. listopada u Slavoniji na prvim kontinentalnim Danima hrvatskoga turizma, u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske...

Predstavnici hrvatskoga turističkog sektora okupit će se od 2. do 5. listopada u Slavoniji na prvim kontinentalnim Danima hrvatskoga turizma, u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice. 

Trećega dana manifestacije, u sklopu 19. Hrvatskoga turističkog foruma u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.

Imajući u vidu izazove održivog turističkog razvoja kao i važnost daljnjih ulaganja u visokokvalitetnu turističku infrastrukturu i ponudu, ovogodišnji panel posvetili smo financiranju turističkog sektora pod nazivom Financiranje održivog razvoja turizma.

Forum će povezati poslovni, institucionalni i financijski sektor u razgovor o izazovima održivoga turističkog razvoja i o važnosti daljnjih ulaganja u visokokvalitetnu turističku infrastrukturu i ponudu.

U panelu će sudjelovati: Victoria Zinchuk, direktorica EBRD-a u RH, Anton Kovačev, voditelj EIB ureda Zagreb, Boris Bekavac, predsjednik Odbora za gospodarstvo Udruženja banaka HGK (tbc), Josipa Jutt, predsjednica Udruženja hotelijera HGK, Cluster General Manager, Hilton International, Frano Matošić, državni tajnik, Ministarstvo turizma, Ivo Kunst, Institut za turizam, Marko Jurčić, savjetnik predsjednika HGK, moderator.

Održivost našeg turizma, turističke industrije i financijskih institucija usmjerenih na financiranje turizma međusobno su usko povezani i međuovisni. U tom nam je kontekstu namjera ispravno postaviti dugoročne održive ciljeve čijim ćemo ostvarenjem postići stabilnost i predvidivost turističkog razvoja“, rekao je predsjednik HGK Luka Burilović povodom Hrvatskoga turističkog foruma.

 HTF će se održati 4.10., 12h – 13:30h, u Tvrđi, u Osijeku.

Više detalja oko programa Dana hrvatskog turizma u Slaovniji saznajte u prilogu.

Foto: Pixabay.com

POVEZANA VIJEST:

PRVI DHT NA KONTINENTU: TRI DANA BOGATOG PROGRAMA NA DANIMA HRVATSKOG TURIZMA U SLAVONIJI

Povezane vijesti: