Dogovoreno otvaranje info-turističkih punktova u Sarajevu i Dubrovniku

Izvor: grad Dubrovnik / Grad Sarajevo - Foto: Dubrovnik Cable Car

Sarajevo na svoj Advent želi dovesti što više turista iz Hrvatske, a pogotovo iz Dalmacije, te se dodatno pozicionirati na našem tržištu i u regiji. Tim povodom Grad Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo prezentirali su u Dubrovniku i Splitu program „Sarajevo novogodišnji centar regije“.

U Dubrovniku su se sastali s gradonačelnikom Grada Dubrovnika Mato Franković, a na kojem se razgovaralo se o dosadašnjoj uspješnoj suradnji između gradova prijatelja Dubrovnika i Sarajeva, te o mogućnostima i područjima u kojima se ona može intenzivirati.

Usuglašena je zajednička vizija suradnje kroz turističku promociju destinacije u oba grada, te je dogovoreno otvaranje info-turističkih punktova u Sarajevu i Dubrovniku, uz potporu Turističke zajednice Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Gradonačelnik Sarajeva, g. Skaka, govoreći o predstavljanju novogodišnjeg programa, istaknuo je da postoje višestoljetne i čvrste veze dva grada te da je bilo prirodno da dođe u Dubrovnik i pozove Dubrovčane da se pridruže najboljem novogodišnjem slavlju u regiji. “Znamo da u Sarajevo na Novu godinu dođe više od sto tisuća ljudi i da su to rekordi u regiji. Mi smo, također, organizirali doček na otvorenom i imali smo 15 tisuća. Očekujemo da će taj broj biti i veći. Ovo je odlična prilika da naše prijateljstvo učvrstimo i unaprijedimo suradnju na razmjeni iskustava i međusobnoj podršci“, naveo je gradonačelnik Franković.

Nadolazeći  5. Dubrovački zimski festival bit će uzvratno predstavljen u Sarajevu 8. prosinca, s naglaskom na program dočeka 2019. godine na Stradunu uz Ninu Badrić i Tonija Cetinskog. Grad Dubrovnik i Grad Sarajevo već dugi niz godina njeguju i razvijaju prijateljske odnose, a povelju o međusobnoj suradnji potpisali su 2007. godine.

Inače, predstavnici Grada Sarajeva i Turističke zajednice Kantona Sarajevo održali su konferencije za novinare u osam regionalnih centara: Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Skoplju, Podgorici, Novom Pazaru, kao i Dubrovniku i Splitu. Ovakav način prezentiranja Sarajeva i novogodišnjeg programa privukao je veliku medijsku pažnju i pokazao se potpuno opravdanim te je još jedan dokaz kako se na tržištu treba boriti i biti proaktivan, a ne čekati čudo, jer ništa se neće dogoditi samo od sebe.

Prethodne dvije godine, Grad Sarajevo je organizirao novogodišnje slavlje na otvorenom uz nastupe Dine Merlina i Zdravka Čolića. Trodnevnim zabavama na otvorenom je prisustvovalo i do 100.000 posjetilaca iz regije i cijele Europe.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN