Dubrovački Hoteli Maestral napokon našli privatnog investitora

Nakon nakon višegodišnje agonije, osam natječaja, kupnje pa odustajanje investitora te zbog neriješenih pravnih odnosa napokon je riješen status Hotela Maestral koji je našao svoje nove privatne investitore. Ministar...

Nakon nakon višegodišnje agonije, osam natječaja, kupnje pa odustajanje investitora te zbog neriješenih pravnih odnosa napokon je riješen status Hotela Maestral koji je našao svoje nove privatne investitore.

Ministar državne imovine Goran Marić, direktorica za stjecatelja PND strategija d.o.o. Matea Mateković i ravnatelj CERP-a Milan Plećaš potpisali su u utorak ( 19. veljače 2019. ) u Ministarstvu državne imovine Ugovor o prodaji i prijenosu dionica Hoteli Maestral, u vrijednosti 153,5 milijuna kuna.  radi se o ukupno 60,65% dionica, a koje su do sada bile u vlasništvu Republike Hrvatske.

Prigodom potpisivanja ugovora, ministar Marić je rekao: „Ovo je veliki uspjeh, nakon osam neuspjelih natječaja i devetog kruga, konačno je proces uspješno završio. Upravno vijeće CERP-a donijelo je odluku o prihvaćanju najpovoljnije ponude i time je završila privatizacija posljednjeg hotelskog kompleksa u Republici Hrvatskoj. U posljednja tri natječaja hotelsko – turističkog sektora u državni proračun osigurali smo oko 600 milijuna kuna i više od 2,5 milijarde kuna investicija. Očekujemo da kupac što prije pristupi poslovnim planovima ulaganja i podizanja na što višu razinu kategorizacije hotela jer je nedopustivo da Dubrovnik ima hotele sa jednom ili dvije zvjezdice.“ istaknuo je Marić.

Direktorica za stjecatelja PND strategija d.o.o. Matea Mateković zahvalila je ministru Mariću na suradnji i dodala: „Naši planovi su što prije krenuti sa realizacijom projekta jer smatramo da hoteli Maestral zaslužuju imati puno bolju poziciju nego što je imaju u ovome trenutku. U najkraćem roku ćemo preuzeti poslovnu dokumentaciju i krenuti sa pripremom hotela za nadolazeću turističku sezonu.

Hoteli Maestral u svojem portofoliu čine pet hotela u Dubrvniku, ukupnog kapaciteta 472 sobe, s 931 krevetom ( hotel Uvala **** (51), hotel Splendid *** (59), hotel Komodor *** (63), hotel Vis ***  (142), hotel Adriatic ** (107) te paviljon Adriatica Rooms ** (50) ). 

Svi hoteli Društva i sobe u Adriatica Rooms smješteni su jedan pored drugog u zapadnom dijelu Dubrovnika, u uvali Lapad, a udaljeni su samo 3,5 km od povijesne jezgre te otprilike 25 km od zračne luke Dubrovnik.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN