Fenomen Plitvice – luksuzni turistički resort koji Plitvice zaslužuju

Originalno, drugačije, autentično… Fenomen Plitvice novi je turistički resort u srcu Nacionalnog Parka Plitvička jezera. Fenomen Plitvice turističko je naselje koje se prostire na 142 tisuće četvornih metara na...

Originalno, drugačije, autentično… Fenomen Plitvice novi je turistički resort u srcu Nacionalnog Parka Plitvička jezera.

Fenomen Plitvice turističko je naselje koje se prostire na 142 tisuće četvornih metara na području Plitvica Sela, a čini ga devet drvenih kuća s elegantnim apartmanima i vrhunskim restoranom u luksuznom segmentu.

Vrt s autohtonim biljem, teretana na otvorenom, jutarnja joga, igralište za djecu, naglasak na lokalnom i očuvanju prirodnih resursa, nema buke i gužve –  tako izgleda pravi odmor kako su zamislili u tvrtki Potestas koji su nakon Hotela Park u Splitu i luksuzne Ville Petra na Braču, a sada su otvorili novi turistički objekt na Plitvicama.

Plitvička jezera, vrhunska usluga i smještaj kao i filozofija povrataka u prirodu, upravo je koncept koji se vode u Fenomenu Plitvice. Kako ističu, ono što drugi nazivaju trendom, tu je životni stil. „Gradnja resorta trajala je nekoliko godina kako bismo zadovoljili stroga pravila o zaštiti okoliša. To nam je bilo iznimno važno s obzirom da se nalazimo u srcu jednog od najljepših nacionalnih parkova u svijetu. Kućicu po kućicu gradili su najbolji lokalni majstori s najkvalitetnijim lokalnim materijalima. Da bi ovakvi projekti bili uspješni jako je važna sinergija investitora s lokalnom sredinom i odgovorno ponašanje prema okolišu“ ističe Jozo Tomaš, direktor tvrtke Potestas.

Važno je za istaknuti kako se ne radi o klasičnom hotelu, betonizaciji prostora, nego o se Turističko naselje Fenomen Plitvice karakteriziraju 3 već postojeće, ali renovirane kuće te 5 novih kuća sa 18 smještajnih jedinica uređenih u autohtonom stilu koje su se uklopile u prostor i cijeli ambijent, a koje mogu primiti 42 osoba na osnovnim ležajevima tj. maksimalno 55 osoba.

Svaka od kuća dobila je ime po Plitvičkim jezerima, tako se kuće u kojima se nalaze smještajne jedinice ovog velebnog zdanja redom zovu: Veliko jezero, Galovac, Vir, Okrugljak, Gradin i Burget dok su pomoćni objekti također nazvani po vegetaciji koja krasi naš najposjećeniji Nacionalni park poput Betula, Pinus i Fagus ( Fagus- bukva, Pinus- bor i Betula- breza).  „Kučice su moderno i luksuzno opremljene kako bi pružile našem gostu potpuni komfor i opuštenost, sadržavaju kuhinju, klimu, satelitsku televiziju, mini bar, sef i druge brojne sadržaje koji ponudu Fenomena podižu na najviši nivo“ govori Tomaš te dodaje kako nude i uslugu concierge-a koji gostima nudi personalizirane turističke usluge tj. organizaciju personaliziranih turističkih doživljaja kao recimo privatni piknik na vrhu Velikog slapa.

Također, turističko naselje nudi dodatne sadržaje kao što su planinarenje, vožnja biciklom, jahanje, igralište za djecu, teretanom na otvorenom, boćalište, streljanu,  mjesto za roštilj i druge. Sve je počelo 2008. godine kupnjom zemljišta s tri trošne kućice koje su kasnije renovirane, a imanje se koristilo do tada isključivo u privatne svrhe.“Obzirom na već spomenute prirodne ljepote Plitvičkih jezera te ljepotu samog imanja, odlučili smo se za izgradnju smještajnih objekata koji će biti integrirani u okoliš te se isticati kvalitetom smještaja i usluga koje nudimo. Važnost ovog projekta prepoznata je i od strane EU koja je subvencionirala sredstva iz strukturnih fondova. Napomenimo kako je ovo drugi projekt tvrtke Potestas d.o.o. koji je sufinanciran iz strukturnih fondova EU (prvi projekt bio je renovacija, izgradnja i nadogradnja hotela Park u Splitu)„ istaknuo Tomaš.

Osim što su Fenomen Plitvice obogatile turističku ponudu smještajnih kapaciteta Plitvičkih jezera te istu podigao na veću razinu, Fenomen Plitvice svojim restoranom Kozjak teži da bude ucrtan kao nezaobilazno mjesto na gastronomskoj karti ne samo Plitvičkih jezera, već čitave Hrvatske. Spoj tradicionalne ličke kuhinje koji se bazira na svježim sezonskim namirnicama s modernim načinom pripreme je karta na koju igraju, a koja je logična jer upravo autentičnost je ono zbog čega ljudi putuju i upravo to turisti žele doživjeti i degustirati.

Svakako je ovo odmah od buke i šušura, mjesto na kojem se možemo opet povezati s prirodom i sami sa sobom, doživjeti tipično gostoprimstvo Like, autentično, a opet prilagođeno luksuznom segmentu tržišta i goste koji cijene prirodu i žele održivi turizam“  naglašava Tomaš te zaključuje kako je projekt sufinancirala Europska unija iz Europskih fonda za regionalni razvoj, dok je ukupna vrijednost projekta je 39.255.327,67 kuna, a udio EU u financiranju projekata je 10.000.000,00 kuna.

Cijene smještaja u špici turističke sezone se kreću od 2.800 do 6.000 kn po danu, što jasno govori kako se radi o visokoj kategoriji Resorta Fenomen Plitvice. Zapošljavaju 25 djelatnika, većinom iz Like i okolice, što je izrazito važno da radi lokalno stanovništvo te su primjer i drugima mladima da ima smisla ostati i razvijati kontinentalni turizam.

Fenomen Plitvice su luksuzni turistički resort koji Plitvice svakako zaslužuju. Više o cijelom konceptu pogledajte ovdje 

Vijesti: