Festival Svjetla ove godine traje dan duže iz sasvim logičnog razloga

Festival Svjetla nastavlja svoju priču, a u svojem 3. izdanju donosi nove atraktivne audiovizualne instalacije i projekcije na 20 lokacija povijesne jezgre grada Zagreba, a u čijem će znaku...

Festival Svjetla nastavlja svoju priču, a u svojem 3. izdanju donosi nove atraktivne audiovizualne instalacije i projekcije na 20 lokacija povijesne jezgre grada Zagreba, a u čijem će znaku oživjeti gornjogradski trgovi, ulice i pročelja.

Svakog dana od 20. do 24. ožujka u vremenu od 18 do 23 sata maštovitim svjetlosnim priredbama, audiovizualnim instalacijama i projekcijama popratit će se dolazak proljeća, koja je i tema ovogodišnje manifestacije, te će tako simbolično označiti buđenje, rast i renesansa.

“Prvi put je Festival održan 2017. godine, koji je tada imao samo sedam lokacija na Gornjem gradu. Već tada nas je prepoznala međunarodna asocijacija Festivala svjetla sa sjedištem u Berlinu, te nas je uvrstila u  njihove programe. Drago nam je da nas promoviraju kao grad i zemlju koji ima respektabilan Festival svjetla” naglasila je Martina Bienenfeld direktorica TZGZ, te je nadodala kako su posebnost ove godine tri instalacije iz Kine u sklopu obilježavanja 2019. kao godine turizma i kulture između Hrvatske i NR Kine.

Novost ove godine je i kako festival zbog velikog interesa traje dan dulje tj. ukupno četiri dana, a ulazak na sve programe je i dalje besplatan. 

Da je Festival Svjetla pun pogodak te još jedan odličan primjer kako je ulaganje u manifestacije nije trošak, nego investicija, govori podatak kako je za vrijeme trajanja zadnjeg Festivala svjetla Zagreb, prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, zabilježeno 28% više dolazaka i čak 44% više noćenja. Isključivo zbog Festivala svjetla kao motiva dolaska.

Sasvim dovoljan razlog da se festival produži na dan duže, jer će se time povećati i turistička potrošnja u destinaciji. Win-win ze sve. Sasvim logično i odlična reakcija TZG Zagreba koja je osjetila pozitivan “puls” da Festival Svjetla može više i bolje.

Vijesti: