FlixBus i dalje održava povezanost Hrvatske s destinacijama u Sloveniji, Austriji i Njemačkoj

U skladu s trenutnim sigurnosnim mjerama te nepovoljnom epidemiološkom situacijom u Hrvatskoj i diljem Europe, FlixBus je od ovog tjedna krenuo s prilagodbom svoje mreže autobusnih linija. Unatoč tome,...

U skladu s trenutnim sigurnosnim mjerama te nepovoljnom epidemiološkom situacijom u Hrvatskoj i diljem Europe, FlixBus je od ovog tjedna krenuo s prilagodbom svoje mreže autobusnih linija.

Unatoč tome, prema trenutnoj potražnji, odnosno za one koji moraju putovati, FlixBus nekoliko puta tjedno i dalje omogućava direktne veze Hrvatske sa Slovenijom, Austrijom i Njemačkom.

Iako nam je želja omogućiti svim našim putnicima sigurna i lako dostupna putovanja zbog situacije uzrokovane koronavirusom morali smo prilagoditi ponudu autobusnih linija. Ljudi trenutno općenito putuju manje, no postoji i dalje potražnja odnosno potreba za putovanjima. Ovom prilagodbom naše mreže želimo doprinijeti poboljšanju situacije kako bismo ponovno mogli slobodnije putovati i provesti blagdane u okruženju naših obitelji i prijatelja.“, izjavio je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.

Uz domaću mrežu linija kojom su povezani svi veći hrvatski gradovi, iz Hrvatske se i dalje može putovati prema destinacijama poput Maribora, Ljubljane, Graza, Beča, Münchena, Stuttgarta, Frankfurta, Karlsruhea, Mannheima ili Frankfurta.

Epidemiološke mjere u FlixBusu

Putnike se potiče da već kod kupovine svojih karata razmišljaju o svojoj sigurnosti te koriste online način kupovanja karata putem besplatne mobilne aplikacije ili web stranice. Na taj će način smanjiti nepotreban fizički kontakt i dugačke redove.

Kako naglašavaju iz FlixBus-a posebna pozornost usmjerena je na pojačanu prevenciju, higijenu te dezinfekciju autobusnog prostora za putnike i vozače, zaštitnu opremu za vozače kao i regulirani ukrcaj i iskrcaj putnika uz dozvoljenu maksimalnu popunjenost kapaciteta. Mjere preventivne zaštite i dalje su na snazi radi sigurnosti putnika. 

Foto: FlixBus

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN