Gloria Guevara, WTTC: Podržavamo testiranje prije putovanja, putnici koji nisu cijepljeni ne bi trebali biti diskriminirani

WTTC podržava testiranje prije putovanja kako bi se osiguralo putnicima da dokažu da su COVID-19 negativni i tako izbjegnu širenje pandemije. Bit će potrebno puno vremena za cijepljenje globalne...

WTTC podržava testiranje prije putovanja kako bi se osiguralo putnicima da dokažu da su COVID-19 negativni i tako izbjegnu širenje pandemije.

Bit će potrebno puno vremena za cijepljenje globalne populacije, posebno one u manje naprednim zemljama ili različitih dobnih skupina, stoga ne bismo trebali diskriminirati one koji žele putovati, ali nisu cijepljen, rekla je Gloria Guevara, predsjednica i izvršna direktorica WTTC-a te dodala:

„Samo je mali postotak ljudi širom svijeta do sada primio cjepivo, dok postoji ogroman broj koji nije, ali koji bi mogao biti testiran, pokazati negativan rezultat i putovati sigurno. Zdravorazumski pristup je omogućiti slobodno kretanje ljudima koji mogu dokazati negativan rezultat testa, umjesto samo za malu manjinu koja je cijepljena” ističe Guevara.

Također, Cuevara ističe kako je prioritet prvo cijepiti najranjivije skupine, te bi općeniti zahtjev za potrebom cijepljenja kao dozvolom za putovanje ( covid putovnice ), jednostavno diskriminirao neranjive skupine, poput generacije X, Z i Millennials, koje bi trebale moći putovati s dokazima o negativnom COVID testu.

WTTC podržava mjere za suzbijanje COVID-19 i zaštitu javnog zdravlja, ali poziva na potpuno uklanjanje nepotrebnih karantena. “WTTC već dugo poziva na međunarodno priznati režim brzog testiranja na polaznim točkama širom svijeta. To bi spriječilo izvoz virusa i pomoglo obnavljanju međunarodnih putovanja” zaključila je Cuevara.

Foto: WTTC

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN