Hotelska grupacija Jadran ima novog člana Uprave

Od rujna 2021. Upravi Jadran d.d.-a pridružio se novi član, g. Miroslav Pelko, koji će biti zadužen za financije. Uz novoimenovanog člana Uprave za financije, u Upravi Jadrana su g. Goran Fabris, predsjednik Uprave, te g. Ivan Safundžić,...

Od rujna 2021. Upravi Jadran d.d.-a pridružio se novi član, g. Miroslav Pelko, koji će biti zadužen za financije. Uz novoimenovanog člana Uprave za financije, u Upravi Jadrana su g. Goran Fabris, predsjednik Uprave, te g. Ivan Safundžić, član Uprave za prodaju i operacije.

Odlukom Nadzornog odbora Društva, g. Miroslav Pelko imenovan je novim članom Uprave Jadran d.d.-a za razdoblje od 1.9.2021. do 1.9.2025. godine. Nakon završene XV. gimanzije u Zagrebu, gospodin Pelko nastavlja svoje obrazovanje na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje završava smjer Poslovna ekonomija. Od 2003. g. radi u Raiffeisen banci kao Fixed Income dealer gdje je zadužen za trgovanje obveznicama, a 2005. godine zapošljava se u CAIB-u gdje obnaša funkciju portfolio menadžera za investicijski fond. Godine 2006. postaje direktor odjela za upravljanje imovinom u Wiener osiguranju gdje i radio do dolaska u Jadran. Bio je i kolumnist Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista u kojima je pisao o kretanjima na svjetskom i domaćem tržištu obveznica. Svojim iskustvom rada u području upravljanja imovinom s naglaskom na obveznice, dionice, kredite i nekretnine, Miroslav Pelko značajno će doprinijeti uspješnom vođenju te rastu profitabilnosti Jadran d.d.-a.

Jadran i u ovim izazovnim uvjetima poslovanja ostvaruje rast prihoda u odnosu na uspješnu 2019. sezonu, uz kontinuirana ulaganja u razvoj svojih hotelskih produkata, kao i ulaganja u ljudske potencijale. Stoga mi je iznimno zadovoljstvo što se pridružujem ovako uspješnom timu“, izjavio je Miroslav Pelko.

U Jadranu je ljetos došlo i do promjena u Nadzornom odboru te je tako na mjesto predsjednika Nadzornog odbora imenovan g. Goran Hanžek na mjesto dosadašnjeg člana g. Tomislava Kitonića.

Foto: Jadran d.d.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN