Hvar čeka otvaranje zračnih koridora da spasi bar dio sezone

Prvi vikend mjeseca srpnja i otvaranje zračnih koridora pokazati će smjer ovogodišnje turističke sezone u gradu Hvaru. Najavljenim avio letovima iz Velike Britanije, te marketinškom suradnjom sa britanskim turoperatorom...

Prvi vikend mjeseca srpnja i otvaranje zračnih koridora pokazati će smjer ovogodišnje turističke sezone u gradu Hvaru.

Najavljenim avio letovima iz Velike Britanije, te marketinškom suradnjom sa britanskim turoperatorom očekuje se povećani dolazak stranih gostiju kao i povećanje broja noćenja od trenutno 1.000 noćenja dnevno.

U odnosu na rekordnu 2019. godinu grad Hvar trenutno ostvaruje samo 14 posto prošlogodišnjih turističkih rezultata, što jasno govori koliko je ova kriza pogodila otok Hvar. „Izrazito nam je zadovoljstvo da se u vremenu u kojem se nalazimo gosti koji borave na otoku i uživaju u ljepotama Hvara mogu osjećati potpuno sigurno, što grad Hvar čini privlačnom destinacijom za provesti ljetni odmor. Želimo pozvati sve goste koji su prijašnjih godina željeli posjetiti Hvara, da je sada pravo vrijeme za doživjeti komadić raja Hrvatske” izjavio je Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara.

Inače, nositelji hvarskog turizma do sada su bili turisti iz SAD-a i Velike Britanije ( 65% svih noćenja ), tako da je sasvim logičan veliki pad dolazaka. Sada je fokus otoka Hvara stavljen na tržišta Njemačke, Slovenije, Austrije, ali i Hrvatske.

“Pogođeni ovom koronakrizom, nažalost ne možemo pričati o uspjenoj turističkoj sezoni, no otvaranem zračnih linija, prvenstveno s Britanskim tržištem, očekujemo povećanje broja dolazak i noćenja” govori Razović.

Važno je naglasiti da su cijene privatnog smještaja snižene u odnosu na prošlogodišnje, te da se u hotelima za istu cijenu nudi usluga više. 

Mogu uputiti poziv da svi gosti, kako domaći i strani, koji su imali želju posjetiti Hvar da je sada iskoriste i da je sada prvo vrijeme doći na Hvar. Inače je Hvar bio poznati po visokim cijenama, no ova kriza je sada sve promijenila. Omogućen je jeftiniji bilo privatni i hotelski smještaj. Sam dolazak na otok Hvar je puno pristupačniji i jeftiniji je su državni brodari ostavili zimske cijene. Možda sve to bude dobar pokazatelj da se svi gosti odluče za Hvar kao svoju ljetnu destinaciju” izjavio je Razović te dodao kako se svi smještajni i ugostiteljski objekti na otoku drže epidemioloških mjera i svakako se gosti mogu osjećati sigurno. Hvar kao destinacija je potpuno sigurno i još jednom poziv svima da posjete grad Hvar.

Hvar kao destinacija je potpuno sigurno i još jednom poziv svima da posjete grad Hvar” zaključio je Razović.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN