Inspekcija obavila 60.800 nadzora u ugostiteljskim objektima, utvrđena nepravilnosti u samo 1,1% slučaja

Ravnatelj Civilne zaštite RH i pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut rekao je u utorak kako su inspektori na terenu utvrdili da je najveći problem prepunjenost i nenošenje maski....

Ravnatelj Civilne zaštite RH i pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut rekao je u utorak kako su inspektori na terenu utvrdili da je najveći problem prepunjenost i nenošenje maski.

Najveća pažnja stavljena je na ugostiteljske objekte i dućane, a najveća nesukladnost je nedovoljan razmak, prepunjenosti objekata i nenošenje maski, istaknuo je Trut u emisiji Hrvatskog radija “U mreži Prvog”.

Od otvaranja terasa inspekcija je obavila 60.800 nadzora vezanih uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. To je velika brojka, rekao je te dodao da je pritom bilo 685 nepravilnosti. Usmeno su, kaže, izdana 733 upozorenja, temeljem kojih su vlasnici lokala ili objekata to odmah ispravili.

Trut je izvijestio da je utvrđen 341 prekršaj, izdano je 89 prekršajnih naloga, ostalo su pisana upozorenja, a policija je provela postupak za šest kaznenih djela.

Dodao je kako većina ugostitelja i drugih poštuje mjere, a manji broj ne te napomenuo da su imali sastanak s udrugom ugostitelja koji, kako je rekao, sami traže da inspekcija izlazi na teren i upozorava one koji krše propise. Jer, dodao je, ako ćemo se svi pridržavati propisanih mjera, zaraza će biti manja i bit će veća mogućnost rada.

Sukladno službenim podacima Ravnateljstva civilne zaštite, u mjesecu ožujku izvršeno je 60.800 nadzora, a utvrđeno je 685 nepravilnosti ili 1,1%, od čega je 36 ugostitelja pružalo usluge u zatvorenom prostoru ili 0,06%, radno vrijeme prekršeno je 6 puta ili 0,009%, a napisano je i 4 prekršajna naloga ili 0,006%” istakuli su iz Nacionalne udruge ugostitelja.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN