Interni program edukacije najbolji je lijek kako zadržati kvalitetnu radnu snagu

Problem radne snage u turizmu najbolje se rješava zadržavanjem kvalitetnih radnika te njihovom edukacijom unutar kompanije. Iako se radi o dugotrajnom procesu, ovo je svakako najbolji i najefikasniji model...

Problem radne snage u turizmu najbolje se rješava zadržavanjem kvalitetnih radnika te njihovom edukacijom unutar kompanije. Iako se radi o dugotrajnom procesu, ovo je svakako najbolji i najefikasniji model kvalitetnog rasta i razvoja. 

Tako je Valamar među prvima još davne 2007.godine pokrenuo svoju vlastitu V-Akademiju, interni program treninga s ciljem širenja i obogaćivanja korporativnih znanja i stručnog usavršavanja po načelu prijenosa najboljih praksi i znanja s mentora na polaznika.

V-Akademija traje šest mjeseci i podijeljena je u šest smjerova sukladno području rada polaznika gdje se usmjeravaju na specifičnosti svojeg posla: hrana i piće, domaćinstvo, tehnika i hortikultura, WASP – wellness, animacija, sport i plaže, prodaja i smještaj i korporativne službe, ističe Tea Cergna, direktorica Odjela razvoja ljudskih potencijala Valamar Riviere.

Od samog pokretanja V – Akademije do danas, više od 70% polaznika danas su na voditeljskim i direktorskim pozicijama te čine veći dio upravljačkog tima hotela i kampova.

Foto: Valamar

Tako je upravo novih 103 zaposlenika Valamar Riviere, primilo svoje diplome povodom uspješno završene V- Akademije. V-Akademija prepoznaje talent polaznika te razvija njihove vještine i unaprjeđuje znanja, kako bi po završetku programa postali vrhunski stručnjaci u svom području rada, naglasila je Tea Cergna, direktorica Odjela razvoja ljudskih potencijala Valamar Riviere te dodaje kako je više od polovice trenutnih menadžera svoje profesionalne ambicije i razvoj ostvarilo upravo unutar same kompanije.

Valamar Riviera kao TOP Poslodavac u turizmu svojim zaposlenicima osigurava brojne prilike za osobni rast i razvoj, kontinuiranu mogućnost profesionalnog usavršavanja te je samo ove godine uloženo više od 150 tisuća sati u obrazovne programe i edukacije.

Valamar je prije par dana najavio i novi investicijki ciklus za 2020.godinu, a koji je težak imperisvnih 826 milijuna kuna. 

Naslovna fotografija: Pexels.com

POVEZANA VIJEST:

NOVI INVESTICIJSKI CIKLUS VALAMAR RIVIERE: U 2020. GODNI ULAŽU DODATNIH 826 MILIJUNA KUNA

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN