Istra četvrtu godinu zaredom proglašena najboljom regijom ekstra djevičanskog maslinovog ulja na svijetu

U Rimu svečano promoviran svjetski vodič za extra djevičanska maslinova ulja Flos Olei 2019.

Prošlog vikenda u Rimu svečano je predstavljen jedini svjetski vodiča za extra djevičanska maslinova ulja s provjerenom kvalitetom Flos Olei 2019.

Za Istru je ove godine prezentacija bila posebno zanimljiva obzirom da je u novom izdanju znamenitog vodiča uvršteno čak 79 istarskih maslinara, čime je Istra četvrtu godinu zaredom proglašena najboljom regijom ekstra djevičanskog maslinovog ulja na svijetu.

Pored navedenog uspjeha, Istra se proslavila još jednom značajnom nagradom u kategoriji TOP 20 najboljih ulja na svijetu. Radi se o vodnjanskom poduzeću Oleum Maris koje je proglašeno najboljom „tvrtkom u uzletu“ na svijetu.


U glavnoj prezentacijskoj sali ekskluzivnog hotela Westin Turistička zajednica Istarske županije raspolagala je prostorom za promociju na kojem se djelio informativni materijal te su se prezentirali brojni autohtoni proizvodi Istre koji su izazvali velik interes prisutne publike.”Bila je to vrlo korisna prigoda za susret sa brojnim buyerima i dealerima EDMU u svijetu, što će svakako doprinjeti tome da se Istra još više pozicionira i brendira kao svjetska destinacija ekstra djevičanskog maslinovog ulja.” ističu iz TZ Istre.

Osim TZ Istarske županije, prisutni su bili i porečko poduzeće Agrolaguna iz Poreča i pivovara Bura Brew, vodnjanski maslinar Chiavalon, novigradski maslinar Al Torcio te nagrađeni Oleum Maris.

Prilog: Popis 500 najboljih Flos Olei 2019

POVEZANA VIJEST:

DRUGI PUT ZAREDOM IZDANO SPECIJALNO IZDANJE CRVENOG VODIČA MICHELIN U CJELOSTI POSVEĆENOM ISTRI

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN