Kako produžiti turističku sezonu? Odgovor je Istra Granfondo

Sve je spremno za veliki međunarodni cestovni biciklistički maraton u Umagu i Novigradu za rekreativce i profesionalce, pojedince, društva i obitelji… Istra Granfondo 2016.

Istria Granfondo, veliki jesenski maraton sa startom i ciljem u obalnim istarskim gradovima Umagu i Novigradu, nudi priliku za veseo vikend sporta i rekreacije, a sve s ciljem produženja turističke sezone uz prekrasan krajolik Istre i ponudu autohtone gastronomije.

Istria Granfondo ove godine donosi pregršt novosti u programu, a najvažnije je istaknuti da je zbog velikog interesa, ove godine produžen za još jedan dan, što dovoljno govori o značaju i uspjehu utrke. Istria Granfondo 2016. održat će se od 30. rujna do 2. listopada, koji je prošle godine okupio čak 800 biciklista iz 10-ak zemalja, preko 300 članova u organizaciji, 150 volontera, kao i članove raznih biciklističkih reprezentacija.

Odličan turistički proizvod koji će svakako oduševiti sve turističke djelatnike u Umagu i Novigradu, a društvene mreže biti će pune prekrasnih slika koje će svakako “mamiti” turiste za podsjete Istru sljedeće godine. Također, ovo je odličan primjer kako se radi na produženu turističke sezone te kako se dugogodišnjim planom, ulaganjem i razvojem može postići uspjeh. Lako je danas reći, da to je u Istri, lako njima, no trebalo je imati viziju i hrabrosti krenuti s prvom utrkom. Svi vide smo vrh sante leda gdje je uspjeh, a nitko ne vidi ono ispod gdje se nalazi trud, rad, ulaganje, razvoj i sve druge probleme koji su organizatori imali, kao i u svakom projektu. Oduševljenje će svakako biti priča oko istarske kuhinje i vina, koji Istrijani odlično ukomponiraju u svaku svoju turističku priču. Ključ konkurentnijeg turističkog sektora jest sinergija svih relevantnih subjekata, inovativnost i originalnost – a to je moć i imperativ turizma. Odlična zaokružena turistička priča.

granfondo

Ovaj veliki međunarodni jesenski biciklistički maraton ima start i cilj u obalnim istarskim gradovima – Umagu i Novigradu. Osim produženja za još jedan dan, ovogodišnji Istria Grafondo, najavljuje i povećanje dodatnih sadržaja te više različitih ruta. Novost je vođena biciklistička tura City Cycle Tour With A Wine Break, koja će se održati u petak 30. Rujna. Start je u poznatom turističkom naselju Stella Maris u Umagu, tik uz ATP stadion Gorana Ivaniševića, te vodi do centra Umaga sa stankom u novootvorenom wine baru.

Subota je rezervirana za glavni maraton koji je podijeljen na dvije trase. Natjecatelji mogu birati između staza Istria Granfondo Classic, ukupne dužine 141 km, i nešto manje zahtjevne staze Istria Granfondo Small dužine 95 km. Sudionici maratona moći će predahnuti i okrijepiti se na šest postaja duž maratonskih dionica, a na kraju one najbolje čekaju brojne vrijedne nagrade, dok svi sudionici sudjeluju u tomboli. Nedjelja je posvećena Istria Granfondo Family & Gourmet Touru, 25 kilometara dugoj rekreativnoj biciklijadi. Naime, ova biciklijada sa startom u Novigradu vodit će kroz istarska seoca, vinograde, maslinike i uz more, a svi sudionici moći će na okrjepnoj stanici kušati tradicionalnu istarsku hranu i degustirati autohtona istarska vina.

Profesionalci, biciklisti, obitelj i djeca, svi ste pozvani na Istra Granfondo.  Više informacija o Istria Granfondu pronađite na službenoj stranici ili na Facebooku. A kako je bilo prošle godine pogledjate u videu.

Povezane vijesti: