Izabran novi ravnatelj Instituta za turizam

Foto: Netokracija.com

Na sjednici Upravnog odbora održanoj 2.10.2017. godine, za novog ravnatelja Instituta za turizam jednoglasno je izabran dr. sc. Damir Krešić, dugogodišnji član istraživačkog tima Instituta za turizam.

Dr. Krešić je u planu i programu rada Instituta najavio novi iskorak u poslovanju, kako u segmentu znanstvenog rada tako i segmentu suradnje s turističkim gospodarstvom. Osobito veliki naglasak stavljen je na potrebu praktične primjene rezultata znanstvenog i stručnog rada u turističkom gospodarstvu, odnosno na potrebu povezivanja znanosti s turističkom praskom. Dr. sc. Damir Krešić ima dugogodišnje iskustvo u planiranju razvoja turizma, kako u Hrvatskoj tako i u regiji. Tijekom svoje dosadašnje karijere sudjelovao je na brojnim stručnim projektima, autor je većeg broja znanstvenih radova s područja turizma, te je svojim radom doprinio unapređenju poslovanja brojnih subjekata koji se bave pružanjem usluga u turizmu.

Do sada je Institut za turizam vodila dr. sc. Sanda Čorak, pod čijim je vodstvom Institut uspješno proveo brojne projekte značajne za održivi razvoj hrvatskog turizma. Neki od značajnih projekata Instituta u proteklom razdoblju su Strategija razvoja turizma RH do 2020., Turistička satelitska bilanca (TSA), TOMAS – istraživanje stavova i potrošnje turista u Hrvatskoj te brojni drugi. Dr. Čorak ostaje u Institutu za turizam na znanstvenom radnom mjestu.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN