Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora u turizmu za iznajmljivače i OPG-ove

Turisti sve više traže smještaj i usluge koje vode računa o održivom korištenju prirodnih resursa te je ovo, uz sve ekološke benefite, jedna od mogućnosti da naši iznajmljivači svoju...

Turisti sve više traže smještaj i usluge koje vode računa o održivom korištenju prirodnih resursa te je ovo, uz sve ekološke benefite, jedna od mogućnosti da naši iznajmljivači svoju ponudu prilagode uvjetima tržišta. Ekologija i održivost su ključne riječi, a turisti će upravo po tim faktorima sve više i više birati upravo destinacije i smještaje koji brinu o održivosti. Metaforički govoreći, ekologija i održivost postaje nova “crna” boja.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u turizmu.

Registriranim iznajmljivačima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG) na raspolaganju je 18 milijuna kuna za projekte ugradnje fotonaponskih sustava.

Kao piše u natječaju, ovisno o lokaciji nekretnine, moći će se dobiti 40, 60 ili 80% bespovratnih sredstava, odnosno do 70.000 kuna za iznajmljivače te do 200.000 kuna za OPG-ove.

Više detalja o sufinanciranju ugradnje fotonaponskih sustava saznajte OVDJE

P.S. Kada pričamo o održivom razvoju u obiteljskom smještaju, pogledajte priču o eco-friendly smještaju Home Sweet Home iz Dalmacije.

/ / / PRIMJER PRAVOG DOMAĆINA I PRIČANJA PRIČE U OBITELJSKOM SMJEŠTAJU

POVEZANA VIJEST:

Povezane vijesti: