Međunarodni sajam turizma PLACE2GO je PLACE2BE, naravno samo ukoliko želite biti brži od lava

Najveći do sada, sedmi Međunarodni sajam turizma PLACE2GO održava se od 16. do 18. ožujka u Areni Zagreb, a u Zagreb ponovo dolaze izlagači iz Indonezije, Indije, Kanade, Italije,...

Najveći do sada, sedmi Međunarodni sajam turizma PLACE2GO održava se od 16. do 18. ožujka u Areni Zagreb, a u Zagreb ponovo dolaze izlagači iz Indonezije, Indije, Kanade, Italije, Mađarske, Češke, Tunisa, Turske, Ujedinjenog Kraljevstva, Austrije, Belgije, Švicarske, Njemačke, Makedonije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine. Također, po prvi puta će se predstaviti i izlagači iz Tanzanije, Sejšela i Obale Bjelokosti, kao i preko 90 hrvatskih tvrtki.

Upravo spomenute destinacije su u B2B kontekstu iznimno važne, pogotovo Njemačka, Austrija i UK. Nedavno završeni ITB sajam u Berlinu okupio je preko 10.000 izlagača iz 180 zemalja svijeta,  109.000 registriranih poslovnih posjetitelja te 28.000 sudionika kongres, što dovoljno govori o značajnu B2B segmenta tj. osobnog pristupa i direktne interakcije.

Tako će svi izlagači imati prilike prikazati se i poslovnim posjetiteljima na B2B dijelu sajma, poznatom kao B2B Friday u petak 16.3. od 10-16 sati, koji je namijenjen isključivo poslovnim korisnicima.

Poseban fokus na prvi dan koji je fokusiran na B2B ponudu      

Ovo je jedna od jedinstvenih prilika za poslovno umreživanja s toliko zemalja na jednom mjestu u Hrvatskoj. Bez obzira na svu moć tehnologije i digitalnog komuniciranja, uvijek će direktan kontakt imati najveću vrijednost. Jer kroz direktan razgovor se otvaraju nove mogućnosti i prilike, otvaraju se nova vrata za koja niste znali niti da postoje, te nikada ne znate gdje će Vas direktan razgovor odvesti, koju novu informaciju ćete saznati. Također, u konačnici osobnim pristupom stvarate konkurentsku prednost jer velika je razlika kada pošaljete upit o suradnji osobi koja vas poznaje nego kada šaljete po prvi puta.

Koliko puta tražimo osobu koja osobno poznaje nekoga u Upravi, marketing odjelu, prodaji…samo da nas preporuči i da imamo direktan kontakt. Da ne pričam, kako danas svi dobivamo na desetine mailova dnevno, preveliki je šum u komunikaciji , previše spamova, a jednom „kavom“ sve te probleme pretvarate u prednost.

Prilike su tu oko nas, u ovom slučaju u Zagrebu, bilo bi smiješno ne ih iskoristiti jer  kvalitetu osobnog pristupa, direktne komunikacije i stiska ruke nikada nećemo moći zamijeniti tehnologijom.

Dogovorite sastanak preko mobilne aplikacije PLACE2GO

PLACE2GO 2017 from Place2go on Vimeo.

Ovogodišnji B2B Friday poseban je po činjenici da će svi poslovni posjetitelji i svi izlagači moći dogovoriti međusobne sastanke po sistemu „svako sa svakim“, pa će se tako na štandovima izlagača odvijati sastanci izlagača i poslovnih posjetitelja, te izlagača i izlagača.

Sastanci se unaprijed dogovaraju putem mobilne aplikacije PLACE2GO za Android i iOS sustave koja znatno ubrzava poslovnu komunikaciju. Toga dana posjetitelje očekuju zanimljivi paneli, predavanja i prezentacije te atraktivan workshop o inovativnim tehnološkim rješenjima na kojem će sudjelovati  predstavnici IT industrije. „Za sve poslovne posjetitelje koji žele dogovoriti sastanak sa drugim poslovnim posjetiteljima omogućili smo to u posebnom prostoru pod nazivom T-com business lounge. Svi sastanci mogu se dogovoriti na način da se preuzme PLACE2GO aplikacija na mobilnim telefonima te upišu podaci. Na taj način će svi podaci izlagača i poslovnih posjetitelja biti vidljivi u sistemu te će se moći slati upiti za sastanak.“ ističe Damjana Domanovac, direktorica sajma PLACE2GO.

Nakon svečanog otvorenja u 11 sati, kojem će prisustvovati brojni uglednici iz Ureda predsjednice, Ministarstva turizma, Sabora, HTZ-a turističkih zajednica, kao i mnogobrojni predstavnici diplomatskog kora te izlagača, održati će se prvi panel na temu Pametni gradovi. „Na panelu i radionicama na temu Inovativna tehnološka rješenja u turizmu moći ćete saznati sve o našoj mobilnoj hotelskoj aplikaciji, property management sustavu i interaktivnom TV sustavu te tehnološkim trendovima koje naši hotelijeri sve više prepoznaju i uključuju u svoju ponudu, e-punionicama i e-biciklima. Širenjem eko sustava usluga specijaliziranih za hotelijersku i turističku industriju te osiguravanjem dostupnosti vrhunskih tehnologija na jednom mjestu želimo našim hotelima omogućiti da svojom ponudom stoje ravnopravno uz svjetske igrače“, istaknula je Ivana Beli Oštarčević, direktorica Odjela za ICT ponudu Hrvatskog Telekoma koji je pokrovitelji HT Business loungea.

Zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom izrazio je Uğur Cantimur, direktor Turkish Airlinesa za Hrvatsku, aviokompanije koja kao generalni sponzor već petu godinu potvrđuje lojalnost projektu. „Za zrakoplovnu kompaniju koja leti u najviše zemalja i međunarodnih destinacija na svijetu, PLACE2GO idealna je platforma za predstavljanje naše neusporedive mreže letova i brojnih nagrađivanih usluga stalnim i potencijalnim putnicima.” istaknuo je Cantimur.

Prezentaciju je za poslovnu publiku pripremio i Booking.com što će biti posebno zanimljivo domaćinima u obiteljskom smještaju.

Kada se dvoje ljudi u Africi nađe ispred gladnog lava, znate tko će ostati živ? Onaj tko trči brže.

U svijetu prodaje ništa nije slučajno, uspjeh kao i sreću treba isprovocirati, a to možemo samo ako smo proaktivni i budni. Ne čekajte priliku, nego ju stvorite, a to upravo možete na B2B Friday danu u sklopu Međunarodnog sajma turizma.

Međunarodni sajam turizma PLACE2GO je svakako postao PLACE2BE, barem prvi dan koji je isključivo koncepiran za poslovne korisnike, te bez gužve i stresa daje puno prostora za marketing, promociju i prodaju.

Skinite mobilnu aplikaciju PLACE2BE i dogovorite sastanak ( Android , iOS ).  Jedno budite sigurni, vaša konkurencija će sigurno biti tamo.

Vidimo se.

Program B2B Friday

11:00 PLACE2GO 2018.: Službeno otvorenje Sajma

12:00 Panel: Pametni gradovi

13:00 Prezentacija: Travelport

13:15 Prezentacija: Booking.com

13:30 Prezentacija: Golden Leaf Tours d.o.o.

13:45 Prezentacija: RunCroatia

14:00 Panel: Školovanje u turizmu

17:00 Panel: Od Pozdrava iz Zagreba do Pozdrava iz Hrvatske – kulturni turizam

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN