U restoranu Idylio by Apreda u srcu Rima jučer je održana ekskluzivna „4 hands dinner“ večera u organizaciji MICHELIN-a, najznačajnijeg i najpoznatijeg globalnog vodiča za restorane i Hrvatske turističke zajednice ( HTZ ).
Za vrhunski eno-gastronomski doživljaj bili su zaduženi Marijo Curić, chef restorana 360 u Dubrovniku te Francesco Apreda, chef restorana Idylio by Apreda u Rimu, oba restorana koji s ponosom nose prestižnu MICHELIN-ovu zvjezdicu koja je jamac kvalitete i jela spremljenih od vrhunskih namirnica.
Iako ovo nije prvo takvo organizirano događanje u suradnji s MICHELIN-om, iznimno je važno za pozicioniranje i brendiranje, kako Hrvatske, tako i naše gastronomije.
„Prezentacija hrvatske gastronomije u središtu Rima i to u jednom od najpoznatijih rimskih restorana znači puno za promociju i vidljivost Hrvatske na talijanskom tržištu. Kada tome pridodamo činjenicu da je partner ove večere MICHELIN, onda možemo zaključiti kako je naša gastronomija vrlo cijenjena u stručnim krugovima te među vrhunskim poznavaocima kulture pripreme hrane“, izjavila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji.
Među brojnim uzvanicima koji su imali priliku uživati u bogatstvu mirisa i okusa, odnosno u prezentaciji raznolike hrvatske i talijanske eno-gastronomije ističu se partneri i predstavnici talijanskog turističkog sektora, predstavnici medija, kao i popularni blogeri te infulenceri specijalizirani za putovanja i gastronomiju, navode iz HTZ-a.