Ministarstvo turizma razmišlja o ograničavanju otvaranja novih apartmana?

Ministar turizma Gari Cappelli jučer je boravio u Dubrovniku i održao sastanak s gradonačelnikom grada Dubrovnika. No, vijest koja je izazvala veliku buru je izjava ministar turizma kako Ministarstvo turizma...

Ministar turizma Gari Cappelli jučer je boravio u Dubrovniku i održao sastanak s gradonačelnikom grada Dubrovnika.

No, vijest koja je izazvala veliku buru je izjava ministar turizma kako Ministarstvo turizma razmišlja o privremenoj zabrani ili ograničenju ovtaranja novih apartmana na način koji će omogućiti gradovima i županijama ograničavanje otvaranja novih apartmana.

Jedan od mojih prijedloga možda u nekom budućem zakonu biti će da pokušamo decentralizirati da gradska vijeća na prijedlog gradonačelnika donesu da u određenim dijelovima grada ili cijelom gradu u jednom određenom terminu, bilo šest mjeseci ili godinu ili dvije dana, se ne mogu više dalje kategorizirati određeni objekti iz razloga infrastrukture koja ne može jednostavno apsorbirati sve ono što bi trebalo” izjavio je Cappelli, prenosi Dubrovački vjesnik.

Dubrovnik tu inicijativu podržava, a kako prenosi Dnevnik.hr, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić ističe kako će Gradska uprava biti spremna poduzeti sve što treba kako bi se ograničio broj smještajnih kapaciteta, što je, kaže, vrlo važan korak u smjeru održivosti kojim uspješno koračaju.

Uskoro više…

Izvor: Dubrovački vjesnik, Dnevnik.hr / Foto: Pixabay.com – Ilustracija: HrTurizam.hr


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN