Ministrica Nikolina Brnjac u radnom posjetu gradu Pagu

U sklopu posjeta održan je radni sastanak na kojem su prezentirani potencijalni programi TZ Grada Paga za nadolazeću turističku sezonu

Autor:  HrTurizam.hr

4. travnja 2024.

Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta u pratnji sa Monikom Udovičić, ravnateljicom Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove i Tomislavom Fainom, predsjednikom Udruge hrvatskih putničkih agencija – UHPA boravila je u radnom posjetu gradu Pagu.

Ministricu su u Pagu dočekali domaćini, Ante Fabijanić predsjednik Turističkog vijeća i gradonačelnik Grada Paga i Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice Grada Paga. U sklopu posjeta održan je radni sastanak na kojem su prezentirani potencijalni programi TZ Grada Paga za nadolazeću turističku sezonu. Ministrica je podržala ideju o pokretanju vjerskog turizma u gradu Pagu te će se na tu temu uskoro u Zagrebu održati radni sastanak.

Nakon sastanka održano je druženje s članovima Turističkog vijeća grada Paga na kojem su osim članova, sudjelovali Jasna Magaš, predsjednica Gradskog vijeća grada Paga i Branimir Paro Vidolin, dobitnik nagrade za najboljeg malog iznajmljivača Zadarske županije u 2023. godini u kategoriji "Sobe s pružanjem usluga doručka" te ostali turistički djelatnici iz grada Paga.

Poslije druženja, prema službenom programu, ministrica je posjetila Benediktinski samostan Sv. Margarite i obišla Stalnu izložbu crkvene umjetnosti te izrazila oduševljenje bogatom kulturnom, vjerskom i tradicijskom baštinom koju čuvaju paške benediktinke. Ministrica je posjetila Galeriju Paške čipke i vidjela kako se izrađuje paška čipka koja se nalazi u UNESCO-ovom registru nematerijalne kulturne baštine. Također, obišla je Izložbu solarstva u Magazinu soli gdje su je upoznali s proizvodima i sa turističkom ponudom koju Solana Pag planira s ciljem razvoja turizma. Na kraju posjete, obišla je i Pašku siranu gdje se upoznala sa proizvodnjom i promocijom paškog sira.

Ministrica brnjac u gradu pagu foto elvis smit tz pag

Foto: Elvis Šmit

Autor:  HrTurizam.hr

4. travnja 2024.