Mirovinski fondovi PBZ CO i Erste preuzeli Jadran, Goran Fabris novi predsjednik uprave

Mirovinski fondovi PBZ CO d.d. i Erste d.o.o. za 199,8 milijuna kuna jučer  su i službeno preuzeli 70,74% dionica crikveničkog Jadrana, koji ce dokapitalizirati s 200 milijuna i investirati...

Mirovinski fondovi PBZ CO d.d. i Erste d.o.o. za 199,8 milijuna kuna jučer  su i službeno preuzeli 70,74% dionica crikveničkog Jadrana, koji ce dokapitalizirati s 200 milijuna i investirati jos ukupno 450 milijuna kuna.

Jučer je u Crikvenici održana Glavna skupština hotelskog poduzeća Jadran d. d. na kojoj je izabran novi Nadzorni odbor, a za novog predsjednika uprave izabran je Goran Fabris, koji dolazi s mjesta šefa operacija rovinjske Maistre., piše Poslovni dnevnik.

Planovi poslovanja u predstojećem razdoblju uključuju financiranje unaprjeđenja standarda smještaja u cilju osiguranja kvalitete kroz prenamjenu, obnovu, rekonstrukciju, dogradnju postojećih kapaciteta te sveobuhvatne infrastrukturne zahvate kao i jačanje kompetencija zaposlenika i upravljačkog kapaciteta na svim razinama managementa Društva, a sve u cilju daljnjeg razvijanja samog Društva i destinacije u suradnji s lokalnom zajednicom,“  izjavio  je na konferenciji za novinare Goran Fabris.

Nakon odluke CERP-a o prodaji 70,74% dionica Društva iz svojeg portfelja kao najbolji ponuditelji izabrani su PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima i Erste d.o.o. – društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN