Naftalan nakon ulaganja u bazenski kompleks i nove sadržaje predvodnik zdravstvenog turizma Zagrebačke županije

Autor:  HrTurizam Promo

10. lipnja 2022.

Zdravstveni turizam Zagrebačka županija zasniva na više od 250 zdravstvenih ustanova registriranih u adresaru zdravstvenih ustanova.

Najzastupljenija zdravstvena djelatnost na području Zagrebačke županije jest stomatologija i dentalna medicina s više od 100 stomatoloških i dentalnih ordinacija. Pored toga, dostupne su i ordinacije opće medicine, ginekologije, pedijatrije, fizikalne medicine, medicine za kućnu njegu, opće kirurgije, urologije, dijagnostike, radiologije, oftalmologije, logopedije te medicinsko-biotehničkih laboratorija i zubotehničkih laboratorija. 

U ovoj županiji nalaze se i brojne poliklinike te specijalne bolnice, među kojima se ističu Poliklinika Radiochirurgia te Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan. Poliklinika Radiochirurgia u Svetoj Nedelji je privatna je specijalna bolnica koja se bavi dijagnostikom i liječenjem karcinoma uz pomoć radioterapije i radiokirurgije, sa stručnim timom sastavljenim od vrhunskih hrvatskih i međunarodnih stručnjaka s višedesetljetnim iskustvom u onkologiji.

U okviru zdravstvenog turizma, ali i wellness turizma, definitivno je perjanica na ovom području Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan iz Ivanić-Grada koja je nakon značajnih ulaganja u kompleks vanjskih i unutarnjih bezena, bolničke kuhinje i restorana, dvorane za kinezioterapiju, polivalentne dvorane i bolničkog parkirališta postala nezaobilazna destinacija zdravtsvenogm turizma.

Podsjetimo, specijalna bolnica Naftalan bavi se liječenjem upalnih reumatskih bolesti (reumatoidnog i psorijatičnog artritisa), bolesti zglobova i kralježnice te kožnih bolesti (psorijaze i neurodermitisa). Uz lječilišni program, Specijalna bolnica pruža spa i wellness uslugu čime se otvorila i novim korisnicima. Dodatna prednost ovog objekta su kozmetički preparati: ulje, kreme i šampon na bazi naftalana koje proizvodi tvrtka kćer Ivalan Terme.

Komparativna prednost bolnice su korištenje slane termalne vode i naftalana, koji je poznat od davnina kao prirodni ljekoviti saveznik u očuvanju zdravlja i sprečavanju bolesti, a prve podatke o ljekovitosti naftalana zabilježio je poznati svjetski putnik Marco Polo još u 13. stoljeću. 

Naftalan broji preko 20.000 liječenih pacijenata, a brojni su znanstveni radovi dokazali ljekovitost naftalana, ali i termomineralne vode, zbog čega je Ivanić-Grad jedinstvena destinacija zdravstvenog turizma.

Naftalanska terapija izuzetno je blagotvorna u liječenju kožnih bolesti, prije svega psorijaze i neurodermitisa, upalnih reumatskih bolesti poput reumatidnog i psorijatičnog artritisa te bolesti zglobova i kralježnice. Osobama s tim bolestima naftalanska terapija značajno poboljšava kvalitetu života.

Novi kompleks otvorenih i zatvorenih bazena

naftalan

Bazeni nova 001 copy
Kompleks s tri unutarnja i jednim vanjskim bazenom, novom kuhinjom i restoranom, teretanom te multifunkcionalnom dvoranom obogatio je ponudu Specijalne bolnice Naftalan u Ivanić-Gradu i otvorio ovaj objekt širem krugu korisnika.

Škola plivanja za djecu, rekreativno plivanje, hidromasaža, vježbe u vodi, pilates i ostali fitnes programi na raspolaganju su kako pacijentima Naftalana tako i građanstvu. 

“Zdravstveni turizam važna je karika u turizmu naše županije, a Naftalan zasigurno prejanica s obizorm na kapacitete, značajna ulaganja i tradiciju koju lječilište ima. Ključni društveni izazovi za razvoj zdravstvenog turizma su rast troškova EU zdravstvenog sustava, prevencija i novi oblici liječenja odnosno personalizirana medicina, demografske promjene kroz konstantno starenje stanovništva te potreba za zdravijim načinom života. Zagrebačka županija prepoznata je i kao destinacija zdravstvenog turizma koji u Europskoj uniji najbrže raste i smatra se visoko dohodovnom gospodarskom granom koja onda vertikalno veže i osnažuje i brojne druge segmente važne za ubrzani razvoj cijele regije,” ističe direktorica Turističke zajednice Zagrbačke županije Ivana Alilović.

Ove ustanove nositelji su zdravstvenog turizma na koji se oslanja čitav niz dodatnih sadržaja čime se Zagrebačka županija može nametnuti i razviti konkurentan i prepoznatljiv turistički proizvod.

Naslovna fotografija: Specijalna bolnica Naftalan

 

Autor:  HrTurizam Promo

10. lipnja 2022.