Nakon dugih 13 godina ponovno se uvodi direktna aviolinija između Dubrovnika i Budimpešte

Dubrovnik i Budimpešta nakon 13 godina biti će opet povezani aviolinijom u ljetnom rasporedu letenja. Najavio je to Michal Fijol, komercijalni direktor poljskog LOT-a na aerodromu Liszt Ferenc u...

Dubrovnik i Budimpešta nakon 13 godina biti će opet povezani aviolinijom u ljetnom rasporedu letenja.

Najavio je to Michal Fijol, komercijalni direktor poljskog LOT-a na aerodromu Liszt Ferenc u Budimpešti gdje je predstavio povećanje postojećih te uvođenje novih letova ove aviokompanije u 2020. godini.

Cilj nam je daljnje pozicioniranje Hrvatske kao aviodestinacije, a tome će nam uvelike pridonijeti uvođenje direktnog leta između Dubrovnika i Budimpešte nakon 13 godina. Siguran sam kako će ovaj let u našu zemlju privući još veći broj uvijek nam dragih mađarskih gostiju koji se nalaze među top 10 tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Linija Budimpešta – Dubrovnik prometovati će nedjeljom, vožnja će trajati 1 sat i 15 minuta, a prvi let najavljen je za 7. lipnja 2020. Na liniji će prometovati zrakoplovi tipa Embraer koji će iz Budimpešte za Dubrovnik kretati u 7:00 sati, dok je polazak iz Dubrovnika za Budimpeštu predviđen istoga dana u 8:55 sati.

Prema sadašnjim planovima LOT-a, ovaj će let biti aktualan do kraja rujna 2020. godine, ali je ostavljena opcija prometovanja tijekom cijelog ljetnog rasporeda letenja. Letovi su već dostupni na web stranici LOT-a.

Inače, u dosadašnjem dijelu godine s mađarskog tržišta ostvarili smo oko 640 tisuća dolazaka i više od 3,2 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 3 posto.

Sljedeći korak? Prvo i osnovno svi turistički djelatnici sa šireg područja Dubrovnika moraju podijeliti ovu odličnu vijest, jer upravo je zračna povezanost prvi uvjet da se produži turistička sezona i dovede kvalitetnije goste. Obavijestite svoje dosadašnje goste iz Mađarske putem direktne komunikacije, društvenih mreža… da je sada Dubrovnik bliži nego ikada. Također, što se informacija više širi to će se glas o istoj više proširiti, a upravo to najviše utječe hoće li linja opstati i biti dobro popunjena. Ako ne, logično i opravdano, linija će se ugasiti ako ne bude interesa.

Taođer, LOT je nedavno najavio i izravnu liniju Varšava – Rijeka, više o prilogu.

POVEZANA VIJEST:

POLJSKA AVIOKOMPANIJA LOT UVODI NOVI IZRAVNI LET IZ VARŠAVE ZA RIJEKU

POPIS DIREKTNE ZRAČNE POVEZANOSTI S EMITIVNIM TRŽIŠTIMA 2019 ZIMA – 2020

Povezane vijesti: