Novo ime i nastavak temeljite obnove povijesnog hvarskog hotela Palace

Tijekom listopada nastavljeni su radovi na gradilištu novog hotela Palace u vlasništvu vodeće hvarske hotelske kuće Sunčani Hvar.  Hotel će imati 5 zvjezdica i bit će prvi heritage hotel...

Tijekom listopada nastavljeni su radovi na gradilištu novog hotela Palace u vlasništvu vodeće hvarske hotelske kuće Sunčani Hvar. 

Hotel će imati 5 zvjezdica i bit će prvi heritage hotel na najsunčanijem otoku Mediterana, a koji će otvoriti svoja vrata u sezoni 2019. Investicija je vrijedna 100 milijuna kuna i predstavlja najveće strateško ulaganje u novom investicijskom ciklusu Sunčanog Hvara. 

Hotel Palace, kao dio jedinstvene arhitektonske cjeline stare gradske Loggie, zablistat će u kombinaciji impresivnog povijesnog naslijeđa venecijanske i austrijske arhitekture i luksuznih hotelskih sadržaja, ističu iz tvrtke Sunčani Hvar. „Kompletna renovacija hotela Palace ključna je investicija koja potvrđuje strateško opredjeljenje kompanije prema tržišnom segmentu gostiju više platežne moći i pozicioniranja dijela našeg  portfelja u luksuznu hotelsku nišu čime vjerujemo da će se podići konkurentnost ne samo naših objekata već i cijele destinacije Hvar“, istaknula je Gordana Tomičić, predsjednica uprave.

Inače, povijest hotela datira iz 13. stoljeća, a 1899. godine otvoren je pod nazivom Spa Hotel Empress Elisabeth po omiljenoj austrijskoj carici Sisi, koja je bila izdašna pokroviteljica izgradnje prvog hvarskog hotela. Stoga će novootvoreni hotel Palace nositi njezino ime – Palace Elisabeth, Hvar heritage hotel. 

Hotel Palace

Kao jedna od najljepših građevina na ovim prostorima, uz gradsku Loggiu, hotel Palace Elisabeth smatra se jednim od simbola grada Hvara. Po završetku obnove, hotel će sa sadašnje 73 sobe dobiti 45 luksuznih soba i suitova veće kvadrature. S ciljem daljnjeg pozicioniranja proizvoda u luksuzni segment, hotel će dobiti unutarnji bazen, luksuzni spa te dvije vanjske terase, jedna od kojih je terasa novog restorana San Marco, s pogledom na središnji trg i povijesnu jezgru grada Hvara, stvarajući idealno mjesto za kušanje probranih jela i lokalnih delicija.

Dodatno, s već spomenutim obnovom hotela Palac, obnavlja i podiže se kvaliteta sadržaja hotela Adriana i Amfora, investicije koje su svakako dodatno ojačale tržišni položaj Sunčanog hvara i pozicioniralo ga u sam vrh hrvatske turističke ponude. 

Investicije prate i odlični poslovni pokazatelji 

U prvih devet mjeseci 2018. godine, hoteli Sunčani Hvar su ostvarili rast svih operativnih pokazatelja i rezultata. 

Rast poslovnih prihoda je 10% u odnosu na isti period prošle godine, koji najvećim djelom proizlazi iz rasta prihoda smještaja, koji je potaknut naprednim upravljanjem kanalima prodaje u kreiranju dodatnih sadržaja za goste van visoke sezone te uspješno utvrđenom politikom cijena. „I ove godine nastavili smo kontinuitet ostvarivanje rekordnih rezultata, a poseban rast smo obilježili u pred i postsezoni. Prihodi  su rasli u svibnju za 30%, a u lipnju i rujnu za 13%, s time da imamo izvrsne najave i za listopad“, istaknula je Gordana Tomičić, predsjednica uprave.

Hotel Amfora

U promatranom razdoblju bilježi se rast noćenja od 12%, a strukturu gostiju prioritetno čine razvijena tržišta kao što su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Australija, Brazil te skandinavske i zapadnoeuropske zemlje, dok Velika Britanija i SAD čine 38% ukupnih noćenja. Posebo veseli rast gostiju iz SAD-a od 26% u odnosu na prošlu godinu, goste koje sve destinacije žele.

U listopadu su također popunjeni svi kapaciteti hotela Sunčani Hvar, najvećim dijelom zbog Dana hrvatskog turizma, koji će se održati 24. i 25. listopada u hotelu Amfora.

Povezane vijesti: