Natječaj za srednje škole: „Održivi turizam – prilika za razvoj sliva rijeke Save“

U okviru organiziranja 7. Parlamenta mladih sa sliva rijeke Save koji će se održati 1.-2. lipnja 2018. u Bohinju (Slovenija), Međunarodna komisija za sliv rijeke Save (Organizator) raspisuje za...

U okviru organiziranja 7. Parlamenta mladih sa sliva rijeke Save koji će se održati 1.-2. lipnja 2018. u Bohinju (Slovenija), Međunarodna komisija za sliv rijeke Save (Organizator) raspisuje za učenike srednjih škola natječaj za projekt pod nazivom „Održivi turizam – prilika za razvoj sliva rijeke Save“.

Na natječaju mogu sudjelovati učenici svih srednjih škola država sliva rijeke Save (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija i Srbija), a svaka škola može sudjelovati s jednim ili više timova učenika, na čelu s mentorom (profesorom). Jedan učenik može biti član samo jednog tima, dok jedan mentor može biti na čelu više timova. Svaki tim može sudjelovati u natječaju s jednom prijavom.

S obzirom na iznimni turistički potencijal sliva rijeke Save, ovim natječajem Savska komisija želi potaknuti raspravu i saznati ideje mladih iz sliva rijeke Save o razvoju održivog turizma u lokalnom okruženju, gdje je moguće i kroz prekograničnu suradnju, te osvijestiti razlike između masovnog i održivog turizma. Zadatak je izraditi projekt kojim će se analizirati postojeće stanje održivog turizma na lokalnoj razini i osmisliti na koji način se to stanje može poboljšati.

Natječaj je otvoren od 1. 3. do 30. 4. 2018. dok je tema natječaja: Održivi turizam kao prilika za razvoj sliva rijeke Save

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN